logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Porysowałem monitor. Czy da się jakoś pousuwać te rysy?

makos_ 01 Kwi 2006 20:29 3077 5
REKLAMA
  • #1 2483284
    makos_
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    czysciełem monitor gabką do mycia naczyn. No stało się. Na miekkiej stronie był paproszek ze strony szorstkiej i porysował mi monitor. rysy są na powieżchni 5 cm na 1 cm . Nie są za głębokie ale jest ich z 15 moze mniej.
    Czy da się to jakoś usunąć?
    Dziękuję za info.
  • REKLAMA
  • #2 2483317
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    Kineskop czy LCD?
    Choć to bez znaczenia. Zarysowaną powłakę antyrefleksyjną w kineskopie możesz tylko usunąć. W rezultacie będzie gorzej niż jest obecnie.
    W LCD jakiekolwiek próby usunięcia wady zakończą się jej pogłębieniem.
  • REKLAMA
  • #3 2483318
    Pegelmesser
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    biedactwo...
    Bylo juz pare tematow dotyczacych rys crt. Nie bedziemy powielac i kopiowac tu wspisow z innych blizniaczych watkow, wez sie w garsc i poszukaj! I nie placz nad rozlanym mlekiem...
  • REKLAMA
  • #4 2483338
    radoslaw13
    Spec od monitorów
    Ocena: 22
    :arrow: Pegelmesser
    Czasami wpadają mi w oko Twoje wypowiedzi.
    W sumie to chyba Cię podziwiam. Potrafisz udzielić rzeczowej i konkretnej odpowiedzi, a przy tym jeszcze pocieszyć.:D
  • REKLAMA
  • #5 2484058
    makos_
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    elo. nie płaczę bo monito porysowałem tydzień temu i dopiero teraz piszę.
    Lipa że tak się stało ale może pomomoże polerowanie filcem, gdyż rysy są malutkie.
    Monitor do Dell P 1130 21 cali. Szkoda bo nabyłem go okazyjnie i od razu zepsułem he he.

Myslicie że warto wogóle próbować polerować filcem???? boję się żęby nie zrobić więszej szkody niż jest.
    Szukałem w wyszukiwarce, ale na te pytanie nie dostałem odpowiedzi.
    Dzięki
  • Pomocny post
    #6 2484314
    Pegelmesser
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    heeh. JAk mowisz ze to Dell P1230 Sony to wiedz ze zarysowanie w nim powloki moze nastapic paznokciem... nic z tym nie zrobisz... sa specjalne materialy do czyszczenia baniek i preparaty takowoz...
REKLAMA