logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie subwoofera. Jedno wejście ze wzmacniacza.

margago 03 Kwi 2006 19:55 5465 5
REKLAMA
  • #1 2489649
    margago
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    proszę o informację w jaki sposób podłączyć subwoofer. Ze wzmacniacza jest jedno wyjście RCA do suba są dwa wejścia RCA (L i P).
    Czy nalezy stosować jakiś rozgałęziacz czy wystarczy podłączyć do jednego kanału?
    Dziękuje za pomoc
    margago
  • REKLAMA
  • #2 2490319
    Robert88
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jeśli dobrze zrozumiałem masz wzmacniacz z jednym wyjściem na suba i suba z dwoma wejściami. Jeżeli dobrze zrozumiałem to możesz albo rozgałezić sygnał z tego jednego wyjścia na dwa i podłaączyć do suba albo możesz podłączyć suba do wyjść do nagrywania dla magnetofonu (sa daw lewe i prawe więc nie ma problemu), albo jeszcze jak masz to podłączone pod kompa i kartę 5.1 to podłączyś pod wyjście na suba lub tylne głośniki. Zobacz jk będzie ci grało lepiej.
  • REKLAMA
  • #3 2490382
    rufus4333
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Nie polecam podłączania suba do wyjścia pętli magnetofonowej, a to z tego prostego powodu, że prawdopodobnie nie będziesz mógł kontrolować wysterowania z poziomu wzmacniacza. Jeżeli we wzmacniaczu masz dedykowane wyjście do subwoofera to lepiej skorzystaj z niego, rozdzielając sygnał na L/R suba.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2490649
    Robert88
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Napewno nie będzie miał ja mu tylko podałem wszystkie możliwe sposoby a jast tak jak mówisz. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 2491273
    MarcinG
    Poziom 30  
    Ocena: 58
    A po co rozdzielać jak w subie i tak jest sumator. Wystarczy przewód cinch-cinch i po kłopocie. Możesz podłączyć do gniazda L lub P, nie będzie różnicy.
  • #6 2493588
    margago
    Poziom 11  
    Ocena: 36
    dzieki za pomoc
REKLAMA