logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać najnowszy soft i listę kanałów do Pioneer 1530 przez JTAG?

zbyszq 03 Kwi 2006 21:02 4882 6
REKLAMA
  • #1 2489947
    zbyszq
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak za pomocą JTAG'a wgrać do tunera Pioneer 1530 najnowszy stabilny soft i listę kanałów. Nigdzie nie mogę tego znaleźć.
  • REKLAMA
  • #2 2489982
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 751
    Cześć .

zbyszq napisał:
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak za pomocą JTAG'a wgrać do tunera Pioneer 1530 najnowszy stabilny soft i listę kanałów. Nigdzie nie mogę tego znaleźć.

Tutaj też nic nie znalazłeś ? :

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic172812.html
  • REKLAMA
  • #3 2490029
    zbyszq
    Poziom 18  
    jak narazie znalazłem tylko sposób wgrywania za pomocą RS'a + LPT, ale tych kabli niestety nie mam
  • REKLAMA
  • #4 2490056
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    zbyszq napisał:
    jak narazie znalazłem tylko sposób wgrywania za pomocą RS'a + LPT, ale tych kabli niestety nie mam

TU
    jak nie masz kabli to jak chcesz cokolwiek zrobic?!
  • #5 2490427
    zbyszq
    Poziom 18  
    jtag'a i kabel do niego mam, tylko nie mam RS'a i LPT M-M
  • REKLAMA
  • #7 2507985
    Mirek24
    Poziom 20  
    Ocena: 74
    PROGRAMOWANIE PRZEZ J-TAG na dzieńdobry wgrywamy eeprom w pionero , potem uruchamiam FLASHWIZARD i tym programem wgrywam soft i liste prog , a na końcu znowu pioniero i eeprom odpinamy kable i to co ma hulać to hula. acha tuner trzeba za każdym razem wprowadzać w tryb serwisowy K2002

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu wgrania najnowszego stabilnego oprogramowania oraz listy kanałów do tunera Pioneer 1530 za pomocą interfejsu JTAG. Użytkownik posiada kabel JTAG, lecz brakuje mu kabli RS-232 i LPT, które są często wykorzystywane do programowania tego modelu. Wskazano, że bez odpowiednich kabli nie da się przeprowadzić aktualizacji. Podano link do instrukcji dotyczącej programowania tunera Pioneer 1530 przez JTAG (http://laki.dvhk.pl/faq/bc1530.htm). Proces programowania obejmuje wgranie pamięci EEPROM do tunera, uruchomienie programu FLASHWIZARD do wgrania softu i listy programów, a następnie odłączenie kabli od EEPROM. Tuner musi być za każdym razem wprowadzany w tryb serwisowy K2002, aby umożliwić aktualizację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA