logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wgranie softu C35 na płytę główną Siemens S35 - czy to możliwe?

poter86 03 Kwi 2006 22:11 1056 6
REKLAMA
  • #1 2490325
    poter86
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam płyte główną od S35 oraz obudowe i wyświetlacz od C35. Mam pytanie czy da rade w jakiś sposób wgrać softa z C35 na tą płyte?? Chce poprostu złożyc jeden telefon. Posiadam kabel do tych modeli o fleshowaniu troche pojęcia tez mam bo robilem juz nie jednego siemensa. Moze trzeba coś wymienic w HW to raczej problemu nie ma bo mam płyte od C35 ale troche "zmasakrowaną'.
    Pozdrawiam Poter.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2490575
    yulu
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    da się przerobić S35 <=>C35 LCDki są różne, a różnice w HW płyt głównych sprowadzają się do zmiany położenie dwóch rezystorków + full flesz
  • REKLAMA
  • #4 2490605
    poter86
    Poziom 11  
    yulu a dalo by rade przesłać fotke które to rezystory? FF juz mam i wyswietlacz od C35 tez. Jak masz tą fotke albo schemat jak to zrobic to wrzuć tutaj albo wysli mi na poczte: poter86(_at_)go2.pl
    Pozdrawiam Poter
  • Pomocny post
    #5 2491831
    yulu
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    jeden rezystor - ten obok procesora, trzeba przesunąć go w inną pozycję. Przy rezystorku jest wolne pole lutownicze. U ciebie powinno być na górze, w c35 na dole tuż po resystorkiem.
    pic polega na przesunięciu rezystorka, i mamy C<=>S
    Potem zostaje tylko sfleszować telefon

Wgranie softu C35 na płytę główną Siemens S35 - czy to możliwe?
  • #6 2492956
    Vinietune
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Irda nie bedzie chodzic bo w C/M35 jej nie ma a w eSce jest.
  • REKLAMA
  • #7 2493700
    poter86
    Poziom 11  
    Dzieki za rady może już dziś zabiore się do pracy. Jak zrobie to napisze jakie są tego efekty.
    Zamykam temat!!

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono możliwość wgrania oprogramowania (softu) z modelu Siemens C35 na płytę główną Siemens S35, przy jednoczesnym użyciu obudowy i wyświetlacza z C35. Kluczową przeszkodą jest różna rozdzielczość wyświetlaczy obu modeli, co uniemożliwia bezpośrednią zamianę softu. Jednakże, możliwa jest modyfikacja sprzętowa polegająca na przesunięciu jednego rezystora obok procesora na płycie głównej S35, co pozwala na kompatybilność z oprogramowaniem C35 po pełnym flashowaniu telefonu. Wymiana rezystora jest konieczna ze względu na różnice w układzie hardware obu modeli. Dodatkowo, funkcja IrDA nie będzie działać po przeróbce, ponieważ jest obecna w S35, a nie w C/M35. Po wykonaniu modyfikacji i flashowaniu, możliwe jest złożenie telefonu z elementów obu modeli, choć z ograniczeniami funkcjonalnymi.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA