logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

uszkodzony .avi w programie iuVCR - jest szansa na naprawę??

misiek38 03 Kwi 2006 23:08 1332 2
REKLAMA
  • #1 2490589
    misiek38
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Na systemie Win2000 zainstalowałem iuVCR - podczas zgrywania filmiku z kamki nastąpiła jakaś przerwa (podejrzewam przerwę w przesyłie sygnału), i choć podgląd był widoczny i plik został zapisany z rozszerzeniem .avi to teraz nie jestem w stanie go odczytać:(..
    Używalem kodeka huffyuv 2.1.1, a mimo to G-spot nie wykazuje info o użytym kodeku (file - unknown; mime - unknown), Crystal Player - "Can't locate video stream", Cinema Player - nie wykazyje niczego (po prostu - nie otwiera pliku), VirtualDub - odrzucił, ale nie pamiętam opisu, zaś Windows Media Player 6.4.09.1128 - "Nie można odtworzyć pliku. Ten format nie jest obsługiwany. (Błąd=80040265)".
    Wygląda mi na to, że jest podobnie jak z nieukończoną sesją przy nagrywaniu płytki - dane są, ale nieuporządkowane..
    Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, a jeśli tak - czy zna sposób na odzyskanie avika?.. (w wyszukiwarkę Elektrody wpisałem "avi", i choć wyrzuciło mi ponad 260 tematów - wśród nich nie znalazłem swojego problemu..)

Dzięki za odzew - pozdrowionka!!
  • REKLAMA
  • #2 2490833
    domonon
    Poziom 11  
    a jaki komunikat sie wyświetla przy próbie naprawiania DivFix-em, moze sprobowac do otwarcia programu VideoLan (VLC )
  • #3 2492735
    misiek38
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    DivFix wyświetla - This is not an Avi file..
    Zauważyłem jeszcze coś - we właściwościach, w podsumowaniu nie ma info o tym że jest to plik video, widnieją tylko pola: Opis i Pochodzenie.
    Reasumując - jest plik o fizycznie wymiernej wielkości, ale na wszystkie strony - widziany jako "zajęte" miejsce na dysku:(..
REKLAMA