logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE P800 restartuje się. Włącza się, włóż kartę SIM i restart.

dziqi 04 Kwi 2006 12:58 1212 6
REKLAMA
  • #1 2491628
    dziqi
    Poziom 13  
    Witam
    Dostałem SE P800 który sie resetuje . włacza sie przechoedzi do wloz karte sim i reset i tak na okrągło . Zauwazylem ze na płycie głównej nie ma jednego układu . Moze ktos wie co tam powinno być i czy to moze odpowiadac za te dziene resety. na zdjęciu zaznaczylem miejsce gdzie jest meojsce na ten układ a jest tylko miejsce na 5 kulek niestety.
    z góry dzieki i pozdrawiam
    Załączniki:
    • SE P800 restartuje się. Włącza się, włóż kartę SIM i restart. P800.jpg (44.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2492623
    dziqi
    Poziom 13  
    myslisz ze to moze byc wina softa? bo fakt z softem nic robione nie było ale chyba po cos ten układ tam dali ;)
  • #4 2493742
    lawcu
    Poziom 12  
    A jesteś pewny, że tam powinien być układ:?:
  • REKLAMA
  • #5 2493762
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    co za dywagacje ..jeśli ktoś wie lub ma akurat P800 to niech sprawdzi czy jest tam coś i ew co a nie bije pianę...Przykro mi ale ja nie mam w tej chwili możliwości pomóc kol..ale mam nadzieje że ktoś znajdzie się co akurat ma np ten model..
  • REKLAMA
  • #6 2493803
    dziqi
    Poziom 13  
    niestety nie mam innego P800 ale mialem i tam był na 100% na 5 kulkach uklad tylko nie mam pojęcia co to ;)
  • #7 2686354
    totek
    Uczeń
    Ocena: 1
    mam rozkręconą P800 ale niestety zbyt mały układ i nie moge odczytać,zostaje ci serwisówka.Niemam takowej sam szukam......Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Sony Ericsson P800, który ulega ciągłym restartom podczas uruchamiania – pojawia się komunikat o konieczności włożenia karty SIM, po czym następuje restart i cykl się powtarza. Na płycie głównej urządzenia brakuje jednego układu scalonego, który według autora powinien tam być, a miejsce na ten element ma 5 punktów lutowniczych. Użytkownicy sugerują najpierw próbę reinstalacji oprogramowania (softu) jako potencjalne rozwiązanie problemu. Pojawiły się wątpliwości, czy brakujący układ faktycznie powinien znajdować się w tym miejscu, jednak autor potwierdza, że w poprzednim egzemplarzu P800 ten układ był obecny. Jeden z uczestników dyskusji posiada rozkręcony egzemplarz P800, ale ze względu na mały rozmiar układu nie jest w stanie odczytać jego oznaczenia i zaleca poszukiwanie serwisówki, która mogłaby pomóc w identyfikacji komponentu i rozwiązaniu problemu resetów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA