logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat klawiatury SE K300i - nie działa klawisz 0, możliwa przerwana ścieżka

irys11 04 Kwi 2006 20:54 2840 9
REKLAMA
  • #1 2493310
    irys11
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam . Pilnie potrzebuje schematu klawiatury do SE K300i. nie działa mi klawisz 0, najprawdopodobniej jakaś scieżka przerwana,bo styki przeczyściłem i dalej to samo, a nie wiem jak sprawdzic bo nie posiadam schematu. Jak ktoś ma schemacik to niech wrzuci na forum - nigdzie nie znalazłem - może żle szukałem :-)
  • REKLAMA
  • #2 2493680
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Witam

Prosze bardzo rozpiska klawiatury do K300
    Załączniki:
    • Schemat klawiatury SE K300i - nie działa klawisz 0, możliwa przerwana ścieżka K300_Keypad_Joy.jpg (172.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2494381
    irys11
    Poziom 10  
    Dzięki. Dzisiaj sprawdze połączenia i dam znać czy działa.
  • #4 2636779
    Smoczy
    Poziom 20  
    Ocena: 67
    Witam. A może kolega wie gdzie można kupić układ obsługi klawiatury do tego telefonu? Tam się gnieździ FEU 544. Z góry dzięki za podpowiedzi...
  • REKLAMA
  • #6 2676145
    TP_SA
    Poziom 11  
    Witam.
    U mnie nie działają klawisze 4,5,6.
    Co mam zrobić jak na tym zdjęciu powyżej w miejscu gdzie schodzą się wszystkie kabelki (na górze nad klawiszami) to u mnie jest w tym miejscu jakiś kwadratowy "procesorek". Co mam z tym zrobić????
    Z góry dzęki.
  • #7 2677162
    Smoczy
    Poziom 20  
    Ten własnie procesorek odpowiada za sterowanie klawiaturą. Najczęstrze uszkodzenie to jest oberwanie pinów w tym układzie lub też przerwa w połączeniach od klawiatury do układu. To zdjęcie przedstawia tylko gdzie który pin ma dochodzić.
  • REKLAMA
  • #8 2869729
    EndrYou
    Poziom 12  
    Ten niby procesorek to filtr pasywny, bez zasilania!! a podobno te z noki mają o jeden pin więcej (lub mniej ale niewiem czy to jest istotne bo może działać a ja niemontowałem)
  • #9 2871856
    Smoczy
    Poziom 20  
    Te układy w Nokiach maja o jeden pin mniej. Z moich informacji wynika że nie są one ze sobą kompatybilne.
  • #10 2889819
    irys11
    Poziom 10  
    przepraszam że tak pózno odpisuje , klawiatura działa okazało sie ze jedna sciezka była przerwana, solucja jest troche wyżej. dzieki za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu z niedziałającym klawiszem "0" w telefonie SE K300i, prawdopodobnie spowodowanym przerwaną ścieżką na klawiaturze. Użytkownik poszukiwał schematu klawiatury, który został udostępniony w odpowiedzi. Wskazano, że uszkodzenie może wynikać z przerwania połączeń lub uszkodzenia układu sterującego klawiaturą, którym jest układ FEU 544. Poruszono także temat kompatybilności układów klawiatury z innymi modelami, np. Nokii 7650, gdzie układy mają różną liczbę pinów i nie są kompatybilne. Wskazano, że element przypominający procesor to filtr pasywny bez zasilania. Ostatecznie problem został rozwiązany przez naprawę przerwanej ścieżki na klawiaturze, co przywróciło działanie klawisza "0".
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA