logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka pdh 585. Nie grzeje wody. Jaka może być przyczyna?

pieniek 04 Kwi 2006 23:52 1650 6
REKLAMA
  • #1 2494098
    pieniek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    nie grzeje wody , sprawdziłem grzalke ,termostat,prgramator , (podłaczałem tez nowe ) czeci zamieniłem na sprawdzenie i nadal nie grzeje . co to moze byc ??? na 2 przewodach og grzałki kontrolka swieci
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2494139
    pieniek
    Poziom 2  
    wziołem nowy programator ze sklepu i grzałke tez , i to samo , kolega elektryk po szkole dopiero zagladał do niej ,nieznalazł , nie wie sam . ???
  • REKLAMA
  • #5 2494149
    PS 663S BIO
    Poziom 31  
    Ocena: 189
    Jak kontrolka się świeci na obydwóch stykach grzałki to znaczy że faza dochodzi a nie ma zera i świadczy to o tym że grzałka jest sprawna.
    Usterki należy szukać na połączeniach pomiędzy podzespołami takimi jak: programator, grzałka, termostat, hydrostat, ogranicznik 35st.C. Częstu upalają się kable. A może jakiś majsterklepka wstawiał do tej pralki stycznik?
  • #6 2494156
    pieniek
    Poziom 2  
    nie widzialem tam stycznika ,dzieki
  • REKLAMA
  • #7 2494312
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pralka PDH 585 nie grzeje wody pomimo wymiany grzałki, termostatu i programatora na nowe oraz sprawdzenia ich działania. Kontrolka na przewodach grzałki świeci, co wskazuje na obecność fazy i sprawność grzałki. Sugerowane jest sprawdzenie połączeń między podzespołami: programatorem, grzałką, termostatem, hydrostatem oraz ogranicznikiem temperatury 35°C, gdyż często ulegają uszkodzeniu kable lub styczniki. Hydrostat powinien być zweryfikowany pod kątem wyłączania poziomu wody. Nie stwierdzono obecności stycznika w pralce.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA