nie starutje wysokie. Sprawdzilem zasilacz sztucznym obciażeniem, jest ok, napiecie lini 135V, przy wlaczonym izostacie, wciskam wtyczke do sieci, (czerwona diodka swieci mocno), po czym wciskam P+ (czerwona swieci do polowy mocy ) z bloku cyfrowego na sterowanie H wychodzi 8V, po czym tranzystor przed transformatorkiem zwiera, pojawia sie impuls na baze tranzystora lini, co zwiera kolektor do masy, na kolektorze sa dwa seregowe kondensatory 470pF/2000V przez ktore jest podawany impuls napiecia na bazy tranzystorkow (T-92 obudowa) w wyniku czego na pin FB bloku cyfrowego jest podane na ok sekunde napiecie rzedu 3V, pod wplywem ktorego sygnal H wychodzacy z cyfrówki spada do napiecia ok 2 wolty, wiec wszystko ok, przez sekunde slychac ze wysokie startuje, lecz po chwili juz go nie ma, znow z cyfrowki na H wychodzi 8V, po krotkiej chwili dioda led wraca do pierwotnego stanu (pelna moc swiecenia),
czyli wszystko wyglada na ok, poza tym ze wysokie nie startuje, ... nawet zanim dioda wroci do pierwotnego stany slychac przez chwile fonie z glosnikow, nie mam pojecia co moze byc przyczyna tego, moze trafopowielacz.. ale.. nie wyciagam pochopnych wnioskow, bynajmiej zasilacz sprawdzilem, wtorne trafopowielacza tez odlaczalem (+14V -14V na wzm. wizji.. i cos jeszcze), na ABL tez teoretycznie wszycho ok, koncepcje mi sie skonczyly, jesli ktorys z kolegow mial juz taki obiaw, lub potrafi mi cos podpowiedziec.. bylo by super. a tak btw. jesli ktos wie, jakie to szasi ?
dziekuje za uwage, i czas poswiecony przeczytaniu tego
pozdrawiam
cya
czyli wszystko wyglada na ok, poza tym ze wysokie nie startuje, ... nawet zanim dioda wroci do pierwotnego stany slychac przez chwile fonie z glosnikow, nie mam pojecia co moze byc przyczyna tego, moze trafopowielacz.. ale.. nie wyciagam pochopnych wnioskow, bynajmiej zasilacz sprawdzilem, wtorne trafopowielacza tez odlaczalem (+14V -14V na wzm. wizji.. i cos jeszcze), na ABL tez teoretycznie wszycho ok, koncepcje mi sie skonczyly, jesli ktorys z kolegow mial juz taki obiaw, lub potrafi mi cos podpowiedziec.. bylo by super. a tak btw. jesli ktos wie, jakie to szasi ?
dziekuje za uwage, i czas poswiecony przeczytaniu tego
pozdrawiam
cya