logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka karta do DSX6010, aby oglądać kanały?

emitera 06 Kwi 2006 12:54 1389 9
REKLAMA
  • #1 2499033
    emitera
    Poziom 11  
    Mam pytanie -jaka powinna być karta do 6010, aby coś obejrzeć.
  • REKLAMA
  • #2 2499314
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    najlepiej legalna/nielegalna cyfry+ albo fun, ale to juz mniej zobaczysz, wydaje mi sie ze sa soft do ktorych nie sa potrzebny karty zeby ogldac.
  • #3 2499811
    emitera
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedz, ja mam karte "zielonke" czyli eprom i pic , czy to wystarczy?
  • REKLAMA
  • #5 2518731
    emitera
    Poziom 11  
    Witam
    Wgrałem i mam niekodowane , soft 6.25. Chyba jednak na zielonce nieda rady.
  • REKLAMA
  • #8 2525918
    emitera
    Poziom 11  
    Dziękuje koledzy, ale niepomagają te wsady, niewiem gdzie jest błąd. Karta jest z dwoma scalakami które oddzielnie programuje. Dziwi mnie tylko to ,że wsady do karty mają plik Hex. Natomiast przy sofcie 6.25 podana jest zawartośc pamięci -plik bin do wgrania w karte czy moze być w pic-u plik hex, a w epromie typu bin. Dziwne jest też to , że np jak chodzą kanały podstawowe i wyciągne karte to tak sie zablokuje , że nic niemożna odebrać , pomaga jedynie ściągnięcie orginalnego softu 5.02 z satelity i ponowne wgranie nowego.
  • REKLAMA
  • #10 2531410
    emitera
    Poziom 11  
    Problem został rozpracowany, powodem było niewpisywanie do tunera listy kanałów tylko sam soft. Natomiast blokowanie tunera jest spowodowane złym ustawieniem kanału podstawowego czyli na 99999. To ważna informacja , jężeli niemożna go odblokować to wystarczy zmienić parametry kanału podstawowego nawet na taki jak jest orginalnie i tak tuner niezdąży zassać nowego softu przez 15 minut, ale się odblokuje -sprawdzone. Jednak na starej zielonce można coś obejrzeć chodzi prawie wszystko, pozostaje tylko wpisanie aktualnych kluczy.

Podsumowanie tematu

✨ Do odbioru kanałów na tunerze DSX6010 zalecane są karty do dekodowania Cyfry+ (legalne lub nielegalne) lub Fun, choć ta ostatnia oferuje mniej kanałów. Posiadanie karty typu "zielonka" (EPROM i PIC) jest wystarczające, jednak wymaga odpowiedniego wgrania wsadów (plików HEX lub BIN) do obu scalaków. Problemy z odbiorem mogą wynikać z nieprawidłowego ustawienia kanału podstawowego (np. na 99999), co powoduje blokadę tunera. Rozwiązaniem jest zmiana parametrów kanału podstawowego oraz wgranie aktualnych kluczy i listy kanałów do tunera. Wgrywanie oryginalnego softu 5.02 z satelity może pomóc w odblokowaniu tunera. Dostępne są szczegółowe instrukcje programowania karty "zielonki" oraz linki do wsadów i kluczy, które umożliwiają poprawne działanie dekodera z oprogramowaniem 6.25.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA