Telewizor jak w temacie. Od dłuższego czasu telewizor bezpośrenio po włączeniu (twardym do sieci) ma ciemny obraz (wyświetla tylko OSD). Mówiąc ciemny obraz mam na myśli obraz taki jak z niepodłączonego wejścia AV. Po podłączeniu do wejść AV sygnału, obraz jest prawidłowy. Po kilku minutach pojawiają się kolorowe zakłocenia.... i obraz (z tunera TV) jest w porządku.
Wygląda coś na zimy lut, coś nie styka, nagrzewa się i jest OK, ale...
Ostatnio obraz z wejścia AV jednak się pogorszył. Na ekranie pojawiły się poziome kolorowe pasy. Regulacja trymerem CV443 (na schemacie zaznaczyłem go na czerwono) poprawiła obraz do stanu normalnego.
Jako że TV już rozebrałem to poprawiłem wszystkie luty w okolicach układu CXA1213S, głowicy i modułu p.cz. Niestety żadnych efektów to nie dało.
Czy dalej szukać zimnych lutów? W jakich okolicach?
Czy może uszkodzony układ CXA1213?
Podaje linki do skanów schematu:
< 1 >
< 2 >
< 3 >
< 4 >
< 5 >
Wygląda coś na zimy lut, coś nie styka, nagrzewa się i jest OK, ale...
Ostatnio obraz z wejścia AV jednak się pogorszył. Na ekranie pojawiły się poziome kolorowe pasy. Regulacja trymerem CV443 (na schemacie zaznaczyłem go na czerwono) poprawiła obraz do stanu normalnego.
Jako że TV już rozebrałem to poprawiłem wszystkie luty w okolicach układu CXA1213S, głowicy i modułu p.cz. Niestety żadnych efektów to nie dało.
Czy dalej szukać zimnych lutów? W jakich okolicach?
Czy może uszkodzony układ CXA1213?
Podaje linki do skanów schematu:
< 1 >
< 2 >
< 3 >
< 4 >
< 5 >