logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HWK trial uwala serię k. Brak zasięgu, telefon stracił język polski.

jesta19 08 Kwi 2006 10:45 1352 9
REKLAMA
  • #1 2505479
    jesta19
    Poziom 24  
    Ocena: 69
    robiłem dwa fony jeden K500i,drugi k 700.Pięćsetka po polaku pozostała bez zasięgu,a siedemsetka tylko po odczytaniu GDFSa straciła polaka,co się dzieje boję się robić soniaki,dwóch dotknąłem i na obu dziwne objawy
  • REKLAMA
  • #2 2505559
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 230
    cos zle robisz.

sciagnij flasha pod hwk.
    powinny byc 3 pliki (np w k500)
    bin ok 13MB
    bin ok 5MB
    bib ok 45kB

wpaskuj to wszystko do fona i ma chodzic
  • REKLAMA
  • #3 2505868
    jesta19
    Poziom 24  
    Ocena: 69
    tu już nie chodzi mi o naprawę tych usterek tylko czemu się tak dzieje,kupiłem HWK aby naprawiać fony ,a nie uszkadzać:D
  • REKLAMA
  • #4 2505933
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    hwk niestety nie radzi sobie z wyzszymi cidami zbyt dobrze. zdecydowanie lepszym rozwiazaniem do se jest usb smart albo cruiser.
  • #5 2505944
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    telekomuna napisał:
    hwk niestety nie radzi sobie z wyzszymi cidami zbyt dobrze. zdecydowanie lepszym rozwiazaniem do se jest usb smart albo cruiser.

tak jak mowisz:) zadnego jeszcze nie uwaliłem nawet podobno problemowe j210i ida od reki...:)a cena usba smarta jest duzo mniejsza jak hwk - i mozliwosc rozbudowy :)

pozdrawiam leon.
  • #6 2506107
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    leon.euro posrednio racja. hwk orginal od klona w mozliwosci dzialania nie roznia sie obecnie niczym to raz. 2. wiekszosc rzeczy ktore mozna zrobic przy pomocy hwk z powodzeniem mozna ruszyc darmowym softem (oczywiscie oprocz flasha bb5). cruiser jak i usb smart przy takich cenach jak stoja obecnie sa naprawde bardzo tanie wiec moim zdaniem jest to bardzo dobry wybor, no i support jednego jak i drugiego tez jest bardzo ok.
  • #7 2506422
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2079
    Jak dla mnie hwk to porażka na całej lini, jakiś czas temu mój pracownik wgrał pl do K700 i po tej operacji fon zachowywał się delikatnie mówiąc bardzo dziwnie. Po sfleshowaniu Smartem jak nowonarodzony :)
    pozdr
  • REKLAMA
  • #8 2506909
    matiksm
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    ja mam i usb-smart i cruisera, i powiem ze jak nie chce mi sie w cruiserze robic iles operacji to robie unlock zuleom, no i ktoras juz z kolei k700 po simlocku tylko miga. Wersje mam aktualnie najwyzsza. Dzis znow stawialem k700 po zuleii,
  • #9 2507013
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2079
    @ matiksm Potwierdzam, że smart ubije słuchawkę nawet dając read code i to właśnie w K700 ale nie ma problemu aby go postawić tym samym sprzetem. :)
    pozdr
  • #10 2706341
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Niewiem co wy chcecie od HWK mam triala i oryginał wgrałem kilkadziesiąt języków , simlocków i stawianie migających i żadnego nieuwaliłem. Hwk jak sprzęt za te pieniążki jak dla mnie jest rewelacyjny. A tak przy okazi czy ktoś może wie czy można zaktualizować Smart-unlockera clona i ewentualnie gdzie i za ile?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy po próbach naprawy telefonów Sony Ericsson K500i i K700 za pomocą narzędzia HWK trial – K500i traci zasięg, a K700 po odczytaniu GDFS traci język polski. W odpowiedziach sugerowano, że problem może wynikać z nieprawidłowego wgrywania flasha, który powinien zawierać trzy pliki (bin 13MB, bin 5MB, bib 45kB). Dyskusja wskazuje, że HWK ma ograniczenia w obsłudze wyższych CID i bywa zawodny, co może prowadzić do uszkodzeń oprogramowania telefonów. Alternatywnie polecane są narzędzia USB Smart i Cruiser, które są tańsze, mają lepsze wsparcie i większe możliwości, choć również mogą powodować problemy, np. uszkodzenia przy operacjach typu read code. Niektórzy użytkownicy potwierdzają, że po uszkodzeniu telefonu HWK można go przywrócić innym sprzętem. W dyskusji pojawia się także kwestia aktualizacji klonów Smart Unlockera. Podsumowując, HWK trial może powodować utratę zasięgu i języka polskiego w telefonach SE K500i i K700, a bardziej niezawodne są alternatywne programatory USB Smart i Cruiser.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA