logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HWK USB Smart: Czy warto kupić HWK Trial i jak zdjąć simlock z SE k750i?

dn666 28 Gru 2006 22:16 1200 2
REKLAMA
  • #1 3380558
    dn666
    Poziom 13  
    Witajcie!!
    Mam kilka pytań i jeden problem dot. podstawki HWK i USB Smarta.
    Czy opłaca się kupować HWK Trial tzn. czy fizyczna obecność podstawki ma jakiś wpływ na flash/unlock telefonów czy nie ma różnicy od HWK Killera??
    Czy nowy ufs suite 3.03 nie będzie się "kłócił" ze zemulowaną podstawką za pomocą HWK Killlera 2.1b?
    Co powiecie o frog clipie od gsm-sklep czy to sprzęt warty zakup, kusi mnie, gdyż nie trzeba mieć kompa i obsługuje smartfony??
    Chciałbym się też dowiedzieć jak zdejmować simlocki z nowych SE nie db2020 tylko k750i/d750i itp. za pomocą n-boxa, gdyż interfejs ufsx-a jest dla mnie mało przejrzysty, mógłby mi ktoś wytłumaczyć szczegółowo?
    Mam też problem z USB Smartem otóż dostałem jeden wadliwy kabel od cruisera więc chciałbym na czas reklamacji korzystać z możliwości połączenia z boxem na platformie ufs ale nie mogę. Problem jest następujący, gdy podłączam n-boxa to mi go widzi zczytuje numer seryjny boxa ale nie może się z nim połączyć, co jest nie tak?
    Na koniec jeszcze pytanie o testpointa w k750i po źle wgranym flashu, zrobiłem testpointa i chcę się połączyć z kompem używając usb smart ale on ciągle prosi mnie switch phone on a on się nie uruchamia, czy to oznacza, że źle zrobiłem TP?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 3380697
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Jak nie chce sie połączyć z boxem przez ten kabel to pewnie dlatego ze on jest za długi sprawdz na krutszum. Jest jeszcze taka opcja ze HWK kiler namieszał (jak masz winXP to sprawdz czy na innym urzytkowniku chodzi)
  • #3 3381485
    lawcu
    Poziom 12  
    Nie podstawka tylko przystawka
    Czy nowy ufs suite 3.03 nie będzie się "kłócił" ze zemulowaną podstawką za pomocą HWK Killlera 2.1b?
    Kłocić sie nie będzie bo HWK killer ma emulować org. HWK.
    Mam też problem z USB Smartem otóż dostałem jeden wadliwy kabel od cruisera więc chciałbym na czas reklamacji korzystać z możliwości połączenia z boxem na platformie ufs ale nie mogę. Problem jest następujący, gdy podłączam n-boxa to mi go widzi zczytuje numer seryjny boxa ale nie może się z nim połączyć, co jest nie tak?
    Problem może być w biliotece sterownika UFS2XX.dll. Ja mam tą bilioteke w każdym z trzech katalogów gdzie ona wystepuje taką samą.
    Na koniec jeszcze pytanie o testpointa w k750i po źle wgranym flashu, zrobiłem testpointa i chcę się połączyć z komputerem używając usb smart ale on ciągle prosi mnie switch phone on a on się nie uruchamia, czy to oznacza, że źle zrobiłem TP?
    Rozumiem, że wciskasz na telefonie ON?
REKLAMA