logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Obsługa boxu tornado. Wgranie polskiego menu do Nokii 6230i.

biegi3 08 Kwi 2006 17:34 2937 6
REKLAMA
  • #1 2506554
    biegi3
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Zakupilem sobie box tornado tylko ze jestem narazie zielony w temacie. Moze ktos napisac jak sie go obsluguje. Glownie chodzi mi od wgranie polskiego menu do nokii 6230i . Dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2506569
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Pobierz sobie te dwie instrukcje... tam jest wszystko.

POZDRAWIAM.
    Załączniki:
    • Instrukcja+Tornado+Box.pdf (1.09 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • instrukcja_twister_pl_OK.pdf (423.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2507095
    biegi3
    Poziom 15  
    dzieki ale juz ta instrukcje mam . ale pelnej obslugi co i jak to tam nie pisze:(
  • REKLAMA
  • #4 2507301
    bugi10
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    tu masz instrukcje a w niej zaznaczone przyciski i opisane do czego one służą https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic238529.html#1172695
    a co do menu to ściągasz sobie plik z taką samą wersja jaką masz w telefonie i dogrywasz samo ppm z końcówką "B" na koniec resety i simlock i telefon powinien śmigać
    mam nadzieje,że napisałem ci zrozumiale ,a jak nie to pytaj śmiało tylko nie do przesady :D
  • REKLAMA
  • #5 2507581
    biegi3
    Poziom 15  
    na koniec wiem ze trzeba zrobic resety ale nie wiem o co chodzi z simlockami?? mam jeszcze pytanie : przed wgrywaniem najlepiej zrobic zapis telefonu ?? :) dzieki
  • #6 2507624
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Ok..... no to jedziemy po kolei:

1. Podłączasz telefon do Tornada.
    2. Uruchamiasz aplikację UFS_DCTxBB5 lub UFS_DCTx - w zależności jaką masz.
    3. Nacikasz przycisk Connect w lewym górnym rogu.
    4. Przechodzisz na zakładkę DCT4.
    5. Klikasz Przycisk Info - znajduje się na środku u góry aplikacji.
    6. Wybierasz plik PPM - MUSI być identyczny jak wersja MCU - plik PPM z językiem Polskim to ten z literką b.
    7. Zaznaczasz opcję Flash PPM Only.
    8. Naciskasz ten największy przycisk START.
    9. Telefon sobie pracuje - Ty nic nie dotykaj :-)
    10. Jak zobaczysz, że doszło do 100% i Tornado wyświetla coś w stylu: ,,Flash PPM OK" to zaznaczsz wszystkie opcje w kategori UI Options.
    11. Naciskasz przycisk UI Settings - na górze aplikacji. Init. Simlocks - to zdjęcie simlocka, Reset User Lock - to usunięcie kodu aparatu itp. Wszystko masz w instrukcji opisane.
    12. Zamykasz aplikację i cieszysz się fonem z polakiem :-)

To chyba wszystko ale pisałem z pamięci więc mogłem coś przeoczyć :-) Ale chyba jest wszystko ok :-)

POZDRAWIAM.
  • #7 2509691
    biegi3
    Poziom 15  
    wielkie dzieki czekam na telefon i wgrywam :) pozdrawiam
    jezeli ktos ma jakies uwagi prosze pisac pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy obsługi boxu Tornado oraz wgrywania polskiego menu (PPM) do telefonu Nokia 6230i. Aby poprawnie wgrać polskie menu, należy pobrać plik PPM odpowiadający wersji MCU telefonu, oznaczony literą "b". Proces obejmuje podłączenie telefonu do boxu Tornado, uruchomienie odpowiedniej aplikacji (UFS_DCTxBB5 lub UFS_DCTx), połączenie z telefonem, wybranie zakładki DCT4 i załadowanie pliku PPM z opcją "Flash PPM Only". Po zakończeniu wgrywania należy wykonać reset i usunąć simlock oraz ewentualne blokady użytkownika za pomocą funkcji UI Settings. Przed wgrywaniem zaleca się wykonanie zapisu danych telefonu. Instrukcje obsługi boxu Tornado oraz szczegółowe opisy przycisków i funkcji dostępne są w dokumentacji i na forum elektroda.pl.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA