logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

USB Smart 4.0 - Dongle ERROR 01 i błąd PASSWORD przy dostępie do supportu

plitom 08 Kwi 2006 19:43 1592 14
  • #1 2506935
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    Wcześniej klucz działał mi praktycznie bez zarzutu chodzi mi o czas jak nie było Usbsmart_Maintenance tylko ussaccess_v20 nie miałem problemu ani z programami ani z supportem, teraz nie mogę praktycznie uruchomić tej nowej wersji 4.0 bo mam ciągle Dongle ERROR 01 czasami uda się że otworzy się to ale jak klikne na support to znowu jest jakiś błąd USB-Smart dongle get PASSWORD ERROR i nie wchodzi na stronę z supportem, dodam że w wersje 2.0 wchodzi praktycznie cały czas ale tam support nie działa, co mam zrobić?
  • Pomocny post
    #2 2506981
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    u mnie wszystko dziala dobrze. moim zdaniem zuela probuje zlapac zbyt wiele srok za ogon i stad bledy w softach - pozostaje czekac.
    ps. klucz masz podpiety przez huba czy bezposrednio do kompa?
  • #3 2508064
    plitom
    Poziom 28  
    klucz bezpośrednio do kompa jest podpięty i zaznaczam że wcześniej chodził(dziłał) bez problemu, już go kilka razy odinstalowywałem i nic ciągle to samo :(, z programem UsbsmartMaintenance_v20.exe łaczy się praktycznie cały czas i odrazu ale z tym 4.0 rzadko kiedy a o supporcie to już nie wspomne ani razu nie udało mi sie wejść na niego :(, dodam że jest mi potrzebny soft do v600i czyli zapewne od k608 jeśli ktoś wie gdzie go ściągnę to prosze o namiary.
  • #4 2508468
    telekomuna
    Poziom 29  
    u mnie wszystko dziala na hubie aktywnym i jest ok.
    podaj jaka wersja cie interesuje i jaki cid to sciagne i przesle.
    ps. potrzebne ci sa pliki do k600 :)
  • #5 2508523
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    ja miałem podobny problem z tym kluczem, wysłałem go do sprzedawcy i stwierdzili, że zmieniły się sterowniki do klucza, sam klucz jest sprawny. Gościu wysłał mi stery na e-maila i wszystko zainstalowałem od początku, łącznie z programami do wszytkich dostępnym marek telefonów. Wcześnie non stop miałem problemy z tym. Napisz do mnie e-maila to Ci wyślę sterowniki.
    diodav
  • #6 2508530
    telekomuna
    Poziom 29  
    ja korzystam z driverow v2. plitom maintance_v40 zrob update dongle smartcard i sprawdz czy po tym mu sie nie poprawi.
  • #7 2508534
    diodav
    Poziom 21  
    ...acha jedyny problem jaki mam w tej chwili to gdy podpinam klucz to komp mi się restartuje, ale po restarcie wszystko działa ok. Wynika to pewnie z błędów i nie dopracowania sprzętu, tak jak wspomonał "telekomuna"
    diodav
  • #8 2508675
    plitom
    Poziom 28  
    diodav to wyślij mi na maila te sterowniki plitom(_at_)wp.pl, telekomuna nie da się u mnie zrobić update dongle smartcard, pamiętam jak tylko wyszło to maintance próbowałem tak zrobić ale najdalej do 10% dochodziło i wywalało error jakiś, dodam że próbowałem to zrobić naprawdę wiele razy :(
  • #9 2509138
    diodav
    Poziom 21  
    tylko nowe stery rozwiążą sprawę. Miałem to samo z apdatem. Już Ci wysyłam
    diodav
  • #10 2510115
    plitom
    Poziom 28  
    kolego diodav możesz umieścić te sterowniki tutaj? bo na maila nic nie dostałem :(
  • #11 2510432
    telekomuna
    Poziom 29  
    najnowsze sterowniki z suppotru usb-smarta
    Załączniki:
    • usbsmart_driver.zip (29.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #12 2511488
    plitom
    Poziom 28  
    Nadal po zainstalowaniu tych sterowników jest problem z supportem tzn nie mogę wejść na niego, gdy daje Update Dongle Smartcard otrzymuje taki błąd Update smartcard ...
    Connecting to update server ...
    Working on card ...
    ERROR SEND REC: 00A00006
    ERROR: Update problems occured
    pasek postępu dochodzi do 6%
  • Pomocny post
    #13 2512084
    diodav
    Poziom 21  
    które sterowniki instalowałeś?? Te co przeslałem Ci na e-maila, czy te co telekomuna wrzucił??
  • #14 2514919
    plitom
    Poziom 28  
    koledzy chyba a raczej napewno jest coś nie tak z moim łączem internetowym, mam radiówkę rozdzieloną w kilka osób a prędkość jest słaba zdażało się że czasami nie mogłem pobrać jakiegoś pliku bo ciągle mi resetowało połączenie mimo że net chodził ok, sprawdziłem to dzisiaj poszłem do kumpla i u niego klucz śmiga ok i support działa, natomiast później poszłem do kolesia z sieci naszej i jest dokładnie to samo co u mnie, dzięki za pomoc i wskazówki, będe musiał coś z łaczem zrobić.
  • #15 2665379
    pik-rtv
    Poziom 20  
    witam - czy ktoś mógł by mi przysłać najnowszego SEMC tool pod usb smarta bo nie mam supportu a muszę zrobić k600 cid 49

pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z działaniem klucza USB Smart 4.0, który wyświetla błąd Dongle ERROR 01 oraz błąd PASSWORD przy próbie dostępu do supportu. Wcześniejsza wersja oprogramowania (Usbsmart_Maintenance v2.0) działała stabilnie, jednak support w niej nie funkcjonuje. Próby reinstalacji i aktualizacji sterowników nie przyniosły poprawy, a aktualizacja dongle smartcard kończy się błędem "ERROR SEND REC: 00A00006" przy około 6% postępu. Inni użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z niekompatybilnych lub przestarzałych sterowników, a także z podłączania klucza przez hub USB zamiast bezpośrednio do komputera. Jeden z uczestników dyskusji oferuje przesłanie najnowszych sterowników, jednak ich instalacja nie rozwiązuje problemu z dostępem do supportu. Ostatecznie wskazano, że problem może być związany z niestabilnym łączem internetowym użytkownika, co potwierdza test klucza na innym komputerze z innym łączem, gdzie działa poprawnie. W dyskusji pojawia się także zapytanie o oprogramowanie do telefonów Sony Ericsson K600i i K608, które wymaga odpowiednich plików i sterowników USB Smart.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA