Stałem się posiadaczem USB bluetooth firmy Vivanco.
Model: AirConAction USB Bluetooth Adapter
I teraz zaczynają się problemy.
Bluetooth był instalowany na dwóch komputerach:
1- płyta asrock i service pack 2
2- plyta DFI i serwice pack 2
Efekty takie same były.
Zgodnie z instrukcją najpierw instaluję oprogramowanie oki, instaluje się w tym czasie chyba 16 komunikatów ze sprzet nie jest podpisny cyfrowo ale oki:)
Zainstalowało się.
Po restarcie takie urzadzenia się pojawiły w menadżerze urzadzeń:
w kartach sieciowych:
Bluetooth LAN Access Server Driver
w modemach:
Bluetooth Fax Modem
Bluetooth Modem
Bluetooth Null Modem
Pojawiło się nowe połączenie lokalne bo pojawiły sie sterowniki jakieś karty Bluetooth LAN Access Server Driver. Ale te połączenie ma wg windy :kabel sieciowy jest odłączony" ale fizycznie nie mam żadnej karty
I najważniejszy objaw to że po włożeniu do USB adaptera bluetooth wyskakuje mi komunikat że zostało zainstalowane nieznane urządzenie. Prubuję sam wgrać sterowniki to nie daje rady bo wyskakuje ze w danej lokacji nie ma sterownikow do tego urządzenia. I tym sposobem nie mogę połączyc sie z tym bluetooth z innymi urządzeniami.
Zainstalowany sprzęt tj sterowniki sa od firmi Wildcomm wg windowsa a nie firm vivanco.
I jak ten problem przejść by działał ten bluetooth?
Proszę o pomoc.
Model: AirConAction USB Bluetooth Adapter
I teraz zaczynają się problemy.
Bluetooth był instalowany na dwóch komputerach:
1- płyta asrock i service pack 2
2- plyta DFI i serwice pack 2
Efekty takie same były.
Zgodnie z instrukcją najpierw instaluję oprogramowanie oki, instaluje się w tym czasie chyba 16 komunikatów ze sprzet nie jest podpisny cyfrowo ale oki:)
Zainstalowało się.
Po restarcie takie urzadzenia się pojawiły w menadżerze urzadzeń:
w kartach sieciowych:
Bluetooth LAN Access Server Driver
w modemach:
Bluetooth Fax Modem
Bluetooth Modem
Bluetooth Null Modem
Pojawiło się nowe połączenie lokalne bo pojawiły sie sterowniki jakieś karty Bluetooth LAN Access Server Driver. Ale te połączenie ma wg windy :kabel sieciowy jest odłączony" ale fizycznie nie mam żadnej karty
I najważniejszy objaw to że po włożeniu do USB adaptera bluetooth wyskakuje mi komunikat że zostało zainstalowane nieznane urządzenie. Prubuję sam wgrać sterowniki to nie daje rady bo wyskakuje ze w danej lokacji nie ma sterownikow do tego urządzenia. I tym sposobem nie mogę połączyc sie z tym bluetooth z innymi urządzeniami.
Zainstalowany sprzęt tj sterowniki sa od firmi Wildcomm wg windowsa a nie firm vivanco.
I jak ten problem przejść by działał ten bluetooth?
Proszę o pomoc.