logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić 3 oryginalne dekodery Cyfra+ do sieci domowej?

LM 10 Kwi 2006 12:16 1724 6
REKLAMA
  • #1 2512186
    LM
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Czy ktoś mi może powiedziec gdzie mogę kupić 3 oryginalne dekodery do cyfry +. Robie sobie "sieć" w domu ale potrzebuje oryginalnych terminali cyfry lub ostatecznie wizji. Moze ktos ma do sprzedania ew. zna pewne źrodlo?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2512400
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    LM napisał:
    Czy ktoś mi może powiedziec gdzie mogę kupić 3 oryginalne dekodery do cyfry +. Robie sobie "sieć" w domu ale potrzebuje oryginalnych terminali cyfry lub ostatecznie wizji. Moze ktos ma do sprzedania ew. zna pewne źrodlo?

www.allegro.pl
  • #4 2513411
    starter55
    Poziom 24  
    Ocena: 103
    Po co Ci jakis uzywany dekoder?
    Proponuje w sklepie kupic fergusony i podejrzewam ze z cena sprawa jest do dogadania sie ze sprzedawca.
    Powodzenia.
    sory za polskie znaki
  • REKLAMA
  • #5 2513930
    LM
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Wlaśnie chce zamontowac splitera na 6 kart i podłączyć do tego 5 telewizorów. To ma byc podłączone przez kabel antenowy i pociagniete w 2 domach. Fergusony sobie z tym nie radza. Monterzy postawili siec na kablu o dł 100 m łącznie i fergusony sie wieszaja natomiast oryginalne dekodery cyfry i wizji (sa gorsze) smigaja podobno az milo!! Wiem ze sa na allegro pojedyncze szt. ale ja potrzebuje od razu 3 szt. a nie czekac na zakończenie aukcji pare dni itd itp wiem ze sa tacy co maja nawet nowy taki sprzet w sprzedazy... :)
  • #6 2514038
    filu
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Nie rozumiem o co chodzi z tymi dekoderami ale wymiana tunerów na inne nic ci nieda a tylko wydasz kupe kasy. Problemy z działaniem twojego układu mają związek z kablami ,softami i ostatecznie ze spliterem. Podłączałem ostatnio spliter na 6 tunerów i można do niego podłączyć prawie wszystko a na 100% Fergusony . Napisz wogóle co to za spliter posiadasz ?
  • REKLAMA
  • #7 2518255
    Preskaler
    Poziom 40  
    Ocena: 1051
    No właśnie! Te tańsze splitery na PIC'u lubią przy większej od 4 liczbie tunerów zacinać się szczególnie wtedy gdy (podobno) wszyscy oglądają ten sam program. Lepiej jest kupić splitter na "Atmelu" wtedy (podobno) jest lepiej. Otrzymałem taką informację od dystrybutora tych splitterów na PIC'u.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwane są 3 oryginalne dekodery Cyfra+ do stworzenia domowej sieci telewizyjnej z podłączeniem do 5 telewizorów na dwóch domach, z wykorzystaniem kabla antenowego i splitera na 6 kart. Użytkownik wskazuje, że tańsze dekodery Ferguson nie radzą sobie przy długim kablu (ok. 100 m) i zawieszają się, natomiast oryginalne dekodery Cyfra+ oraz Wizji działają stabilnie. W dyskusji pojawia się sugestia zakupu splitera, który umożliwi podłączenie wielu tunerów, jednak tanie splitery oparte na mikrokontrolerach PIC mogą mieć problemy przy większej liczbie tunerów, zwłaszcza gdy wszyscy oglądają ten sam program. Zalecane są splitery oparte na mikrokontrolerach Atmel, które mają lepszą stabilność. Wskazano również serwis Allegro jako miejsce, gdzie można znaleźć pojedyncze sztuki dekoderów, ale problemem jest szybka dostępność trzech sztuk jednocześnie. Wymiana tunerów na inne modele bez zmiany infrastruktury kablowej i splitera nie rozwiąże problemów z działaniem sieci.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA