logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować komunikat Replace Toner Cart w OKIFAX 4100?

Kry_H 10 Kwi 2006 13:20 1152 2
REKLAMA
  • #1 2512406
    Kry_H
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Witam ponownie w tym dziale!

Mam kolejny kłopot z moimi FAX-ami OKI 4100 (pisałem już o nich jakiś czas temu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic487319.html)

Udało mi się już kilka sztuk rozebrać, wyczyścić, uruchomić, zmienić język w MENU na amngielski itp.

Mam kolejny problem: Nie wiem jak zresetować FAX żeby nie wyświetlał komunikatu "Replace Toner Cart".
    Po za tym nie wiem czy ten komunikat wyświetlany jest z powodu małej ilości toneru (którego poziom tak swoją drogą jest OK) czy z powodu zużycia bębna OPC.

Proszę o pomoc.

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2512616
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    1. Jeśli chodzi o komunikat toneru to po dosypaniu nowego komunikat powinien zniknąć
    2. Jeśli to bęben to ściągnij instrukcje obsługi do OKIFAX 4500 przedź do instrukcji wymiany bębna, tam jest procedura resetowania komunikatu bębna
    3. Jeśli toner nowy (pełny), a bęben zresetowany, elektronika pod korpusem czysta (szczególnie fotosensory) to uszkodzony jest kardridż bębna.
  • #3 2512734
    Kry_H
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    No właśnie po dosypaniu toneru komunikat nie zniknął...

Ale już jest ok. Cały czas maiłem tego PDF-a i nie mogłem tego znaleźć (ale już jest ok)

Dzięki wielkie za odpowiedź.

P.S.

Jestem trochę chory i chyba przez to jakoś tak dziwnie mi odnajdywanie informacji wychodzi... :?
REKLAMA