logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd flashowania Nokia 6210 - problem z plikiem w programie Rolisa

+Gajowy 11 Kwi 2006 17:26 1218 7
REKLAMA
  • #1 2516788
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Ocena: 4
    Witajcie - podczas flashowania wywala mi taki blad:
    Błąd flashowania Nokia 6210 - problem z plikiem w programie Rolisa
    pomocy.. juz mnie krew zalewa z tym fonem ;/
    probowalem deejanem, ale jak laduje flasha do rolisa to wywala mi blad, ze to nie jest plik 'flash do nokii' ;/ nie qmam tego :(
    help!
  • REKLAMA
  • #2 2516813
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    w tornadzie to standard srednio sobie radzi z dct3. probuj rolisem tylko z innym plikiem fls bo ten twoj chyba nie jest ok.
    ps. jesli pracujesz pod xp to koniecznie userport i tryb zgodniosci dla rolisa.
  • REKLAMA
  • #3 2516976
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    mi to wygląda tak :

oprogramowanie sie wgralo ale nie może zbootować komóry więć pewno telefon sie włańcza, prawda????
  • #4 2516994
    telekomuna
    Poziom 29  
    dokaldnie wyglada to tak ze sumy kontrolnej nie moze przeliczyc.
  • REKLAMA
  • #5 2517304
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Dość częsty przypadek..... soft wgrał się pieknie ale z UI Settings są problemy. U mnie po kliku próbach zawsze się udaje. Spróbuj kilka a nawet kilkanaście razy.
    Zrób tak: Zrób mu najpierw samo flashowanie - odznacz tą opcję Auto Fald!!! Dopiero jak się cały przefleshuje to zrób mu wszystkie opcje z UI Options - ale wszystkie zrób po kolei. Jak to nie pomoże to przeinstaluj wersję UFS_Dctx na jakąś starszą [tu się chyba ta z liteką ,,i" dobrze sprawdzała].

POZDRAWIAM.
  • #6 2517376
    telekomuna
    Poziom 29  
    albo jak tornadem nie pojdzei to po zwyklym mbusie bez problemu powinno to zrobic o ile tylko telefon sie wlacza po flashowaniu.
  • REKLAMA
  • #7 2517381
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1501
    a nie zaszkodzi go jeszcze raz zfleszowac z tym że dać jeszcze virgin_eeprom.pmm a po flasu wywali cs lub brak Imei to robisz rebuild imei i wpisujesz ten z pod naklejki (oczywiście wcześniej zapisany gdzieś w notatniku lub w schowku). Potem full resety i zdjęcie wszystkich simlocków i tel śmiga.
  • #8 2517446
    telekomuna
    Poziom 29  
    +Gajowy dejan + to co w zalaczniku, pozniej mbus - faid wszystkie resety i lock.
    Załączniki:
    • 6210-556J.rar (1.89 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podczas flashowania telefonu Nokia 6210 za pomocą programu Rolisa pojawia się błąd wskazujący, że plik nie jest poprawnym plikiem flash do Nokii. Problem może wynikać z niekompatybilnego lub uszkodzonego pliku FLS. Zaleca się użycie innego pliku flash oraz uruchomienie Rolisa w trybie zgodności z Windows XP i z włączonym userportem. Flashowanie Tornadem jest standardowo problematyczne dla DCT3, dlatego lepiej używać Rolisa lub MBUS. Po udanym flashowaniu mogą wystąpić problemy z UI Settings, które można rozwiązać poprzez wielokrotne próby flashowania, wyłączenie opcji Auto Fald oraz wykonanie kolejnych kroków z UI Options. W przypadku błędów CS lub braku IMEI po flashowaniu, należy wgrać virgin_eeprom.pmm, wykonać rebuild IMEI z numerem pod naklejką telefonu, a następnie pełne resetowanie i usunięcie simlocków. Alternatywnie można użyć starszej wersji oprogramowania UFS_Dctx, która lepiej współpracuje z tym modelem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA