logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N7650 - skoki poziomu baterii i problemy z zasięgiem po rozsunięciu klapki

Łasuch 12 Kwi 2006 08:46 831 2
  • #1 2518915
    Łasuch
    Poziom 2  
    Witam. Mam takie problemy ze swoją N7650. Zacznijmy najpierw od baterii. Raz pokazuje 3 kreski, zaraz jedną (info bateria rozładowana), ale wystarczy telefon wyłączyć - włączyć i znów 4 kreski lub 5,6 0_0 . Przełożyłem ją na kilka minut do N3410 (pokazywała 3 kreski naładowania), ale mimo moich kilku minutowych prób poziom ten nie spadł (zabawa dzwonikami itd). Co prawda 3410 ma mniejszy pobór prądu, ale jeżeli bateria byłaby padnięta to w tym komie też by to było widać?
    Druga sprawa to zasięg. Wystarczy rozsunąć i zasunąć klapkę by na kilka chwil telefon zgubił zasięg. Czasem też z nikąd pojawia się polecenie "Telefon zostanie ponownie uruchomiony" lub "Włóż kartę Sim".
    Obstawiam, że to wina taśmy lub baterii (styki baterii przeczyściłem). A może obydwie te rzeczy? Orinetuje się ktoś ile kosztuje w serwisie wymiana taśmy?
  • #2 2518995
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Wymiana taśmy w serwisie [nie autoryzowanym] to od 60 do 100 pln zależy od miasta itp. Najlepiej jak pójdziesz do serwisu i po prostu zapytasz.
    Ja najpierw do tej 7650 podstawiłbym drugą [dobrze sformowaną] baterie.

pzdr.
  • #3 2519581
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    Bankowo taśma łącząca klawiaturke z telefonem wyień i po sprawie jeśli nigdy tego nie robiłeś to odpuść sobie bo szkoda komy :)

ale jeśli masz wprawe w lutowaniu to zabieraj sie za to :)
REKLAMA