logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7650 - wyłączanie się telefonu podczas rozmów, bateria działa na innych urządzeniach

Adekk 12 Paź 2006 20:34 1386 6
  • #1 3110958
    Adekk
    Poziom 2  
    Problem wygląda następująco: ładuję baterię, powiedzmy cała noc. Idę na następny dzień do pracy, sms-owanie jakoś idzie, ale gdy tylko chcę zadzwonić telefon nagle wyłącza się i kiedy go włączę bateria jest "na jednej kresce". Po czym, za jakiś czas telefon wyłącza się już na dobre. Problem raczej nie dotyczy baterii, ponieważ na innych telefonach działa ona normalnie. Nie mam pojęcia z czym może to być związane i bardzo prosze o pomoc.
  • #2 3111040
    zdzislaw_g
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Pewnie telefon zepsuty. Oddaj do serwisu tam ci naprawią.
    Pozdrawiam
    ZG
  • #3 3111059
    Adekk
    Poziom 2  
    Właśnie nie chcę do serwisu, może byłbym w stanie sam go naprawić, aż taki zielony nie jestem, ale po prostu jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkałem i chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was miał podobny problem i z czym to było związane.
  • #4 3111076
    markus710
    Poziom 15  
    Wygląda na zwarcie. Musisz przeczyscic i bedzie hulać. Kiedys mialem przypadek ze zwiększonym poborem mocy na głośniku (po zalaniu) i gdy telefon go używał - przy dzwonieniu to siadał
  • #5 3111213
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    prędzej końcówka mocy. albo bateria siadla całkiem.
    końcówka mocy- element na płycie którego nie da się wymienić bez stacji na gorące powietrze
  • #6 3111600
    zdzislaw_g
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Adekk napisał:
    Właśnie nie chcę do serwisu, może byłbym w stanie sam go naprawić, aż taki zielony nie jestem, ale po prostu jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkałem i chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was miał podobny problem i z czym to było związane.

Wydaje mi się, że to jest niedobre w naszej polskiej mentalności. Każdy chce wszystko zrobic sam. Myślę, że lepiej byłoby, gdyby każdy robił (naprawiał) to, co umie najlepiej a inne rzeczy oddał do naprawy osobom, które sie tym zajmują. Ja nie jestem piekarzem i sam chleba nie piekę a kupuję go w piekarni a samochód naprawiam u mechanika, sam w tym czasie robię to na czym się znam.
    Powodzenia w naprawach telefonów.
    ZG
  • #7 3111658
    sch83
    Poziom 13  
    Może być soft do wymiany ( czasem sie tak dzieje ) , końcówka mocy , może też być coś z przekaźnikiem w twojej okolicy ( czytałem o tym że gościowi rozładowywało baterie b szybko i okazało sie że to wina przekaźnika w jego okolicy potem zrobili go i już było wszystko w porządku .

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 7650, który podczas rozmów nagle się wyłącza, mimo że bateria działa poprawnie w innych urządzeniach. Objawy wskazują na możliwe zwarcie lub uszkodzenie końcówki mocy na płycie głównej, co powoduje zwiększony pobór prądu i wyłączanie telefonu przy obciążeniu, np. podczas dzwonienia. Wskazywano również na potencjalne problemy z oprogramowaniem (softem) lub zakłócenia z przekaźnika w okolicy użytkownika, które mogą powodować szybkie rozładowanie baterii. Wymiana baterii nie rozwiązuje problemu, a naprawa końcówki mocy wymaga specjalistycznego sprzętu do lutowania na gorące powietrze. Zalecane jest czyszczenie telefonu w celu usunięcia zwarć, jednak w przypadku uszkodzenia elementów elektronicznych najlepiej skorzystać z serwisu specjalistycznego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA