logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio DELCO CDR-500 bez kodu w Oplu Astra?

PaWeL_1st 12 Kwi 2006 18:12 4138 6
REKLAMA
  • #1 2520596
    PaWeL_1st
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Brat przysłał mi z Wielkiej Brytani radio DELCO CDR-500 (CE).
    Nie posiadam kodu, poniewż radio jest z wystawki, a wyczytałem ze wspóldziała z wyświetlaczem w Oplu Astra combiku.
    bardzo mi zależy na tym by go odpalić.

Wiem ze zamieszcznie kodów jest to niezgodne z regulaminem forum, lecz prosze o pomoc przez GG lub w inny sposób.
    Chyba ze jest inny sposób zgodny z reg. forum.
  • REKLAMA
  • #2 2520626
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1402
    To nie jest proste radio do zrobienia , musisz wylutowywać procka i dać go odczytać do specjalnego programatora :arrow: nie każdy go ma :D
  • REKLAMA
  • #3 2520822
    PaWeL_1st
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Fakt!!! To radio to prawdyiwy wynalazek.
    Ale to bedzie na dzien dyisiejszy problem
  • REKLAMA
  • #4 3127530
    Barti_x
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    jedź do jakiegoś warsztatu i niech ci odkodują ja tk zrobiłem było to chwile ale terz zabulialem :/ ale teraz gra super !!!!!
  • #5 3127660
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    I słusznie, innego wyjścia nie ma, chyba że masz znajomego w serwisie Opla. Przy okazji uwaga, z warsztatami ostrożnie, po niektórych radio będzie jakoś grało ale w środku wyglądają jak po napaści hodry tatarskiej, nie każdy ma programator i sprzęt do lutowania takich procesorów.

SławeK
  • REKLAMA
  • #6 3128990
    xartekx
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam,
    Jak masz do niego papiery to może ci odblokują za darmo w serwisie, tylko musisz dobrze z nimi zagadać ;) Mój kolega tak odblokował.

Pozdrawiam, Artur
    Forum Motoryzacyjne
  • #7 3171727
    Barti_x
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    najlepiej iśc do jakiegos warsztatu i zapłaci i masz pewne że będzie działał ja tak zrobiłem i jest git wszystko gra w najlepszym pożądku :D:D

Podsumowanie tematu

✨ Radio samochodowe DELCO CDR-500 z Opla Astry wymaga odblokowania kodem zabezpieczającym, którego brak uniemożliwia uruchomienie urządzenia. Proces odblokowania jest skomplikowany i często wymaga wyjęcia procesora (procka) z radia oraz odczytania go za pomocą specjalistycznego programatora, co nie jest powszechnie dostępne. Alternatywnie, można udać się do warsztatu specjalizującego się w odkodowywaniu radii samochodowych, gdzie za opłatą wykonają usługę, choć istnieje ryzyko uszkodzenia sprzętu podczas lutowania. W przypadku posiadania dokumentów radia, możliwe jest również bezpłatne odblokowanie w autoryzowanym serwisie Opla po odpowiednim uzasadnieniu. Nie zaleca się poszukiwania kodów na forach ze względu na regulamin i legalność.
REKLAMA