logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230 - brak dostępu do mp3 na karcie, problem z odtwarzaniem i przewijaniem

pjonak 12 Kwi 2006 23:06 1737 7
REKLAMA
  • #1 2521805
    pjonak
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Witam. Mam tą nokie od kilku dni z polskim softem. W odtwarzaczu nie mam dostępu do plików na karcie. widzi tylko mp3 w folderze systemowym Pliki muzyczne. Gdy odtwarzam z karty nie moge przewijac, nie odtważa po kolei - każdą następną muszę sam włączać. To jedyna, ale poważna wada. Ratujcie, czy to może wina softu, a może jakaś aplikacja rozwiąże problem, czy jest jakieś rozwiązanie problemu. Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2521983
    zwirek26
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    musisz spróbować podgrzaać płytę a dokładnie jeżeli nie myle się to UMA
  • REKLAMA
  • #3 2522033
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1501
    jak sobie podgrzeje "UMA" to telefon UMArł :)
    Zadnych plików nie widzi ? może coś z kartą ? stykami ?
    Nic nie podgrzewaj w telefonie. Prawdopodobnie jest skopany soft, albo po prostu problem z kartą pamięci. Przywróć ustawienia fabryczne, jak nie pomoże to bedziesz musiał soft nowszy wgrać. Do wgrania softu potrzebny jest box więc lepiej udaj się do serwisu.
  • #4 2522047
    pjonak
    Poziom 12  
    jak wchodzę przez galerię to widzi utwory i karta śmiga .

Tylko jak przez odtwarzacz mp3 wchodze to mówi nie odnaleziono żadnych plików muzycznych oczywiście poza systemowym folderem.

Dodano po 3 [minuty]:

wyłączyłem fona, poprawiłem kartę mmc i teraz widzi uff:).

Ale jeśli zle była docisnieta to czemu odczytywało ją mimo tego.

Dodano po 28 [minuty]:

chyba tu była jednak kwestia folderów na mmc soft nie widzi chyba folderów z muzyką na karcie. tylko sama kartę i na niej utwory.

Jeszcze poćwiczę to co i jak.
  • REKLAMA
  • #5 2530310
    pjonak
    Poziom 12  
    I to wina tych folderów. Teraz pytanie czy ktoś posiada Nokie 6230 która w odtwarzaczu widzi muzykę w folderach na karcie MMC? Prosiłbym odrazu o wersje oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #6 2584415
    pita62m
    Poziom 2  
    ja mam na karcie MP3 w folderach i nie mam problemów z odtwarzaniem ich.
    Natomiast czasami po zmianie karty jest problem z jej odczytem i poprawienie karty w slocie ten kłopot rozwiązuje. Karty są widiczne bez względu na pojemność, a kłopot po ich zmianie występuje bardzo często.
    Pozdrawiam - Piotr
  • #7 2692947
    Misiekzwk
    Poziom 11  
    ja mam nokie 6230 z softem 3.15 i tez mi nie widziało plików na karcie pamieci w katalogach tzn wogole ich nie widzialo ale przeczytałem gdzies ze wystarczy utworzyc playliste(taką jak w winampie) poprzez nokia pc suite lub oxygena tzn ta playlista to taka wskazówka dla odtwarzacza (3 pozycja-2 odtwarzacz) gdzie sie znajduja pliki(mogą byc tez na karcie w katalogach) i jak sie utworzy playliste to przy wejsciu do odtwarzacza to sie zapyta która playliste wybrac i wybieracie ta która wczesniej stworzyliscie, mozna dowolna ilosc playlist zrobic według uznania a i podczas odtwarzania mozna sie poruszac pomiedzy playlistami tzn je przełaczac... a i jezeli chcecie posluchac plików bez playlisty to wystarczy wrzucic mp3 do katalogu"pliki audio" lub "music files"(ver oprogramowania) w telefonie bo utworzenie tego katalogu na karcie nic nie daje przynajmniej u mnie soft stary bo 3.15 mysle ze to pomogło co niektórym pozdr
  • #8 2693153
    pita62m
    Poziom 2  
    Misiekzwk napisał:
    ja mam nokie 6230 z softem 3.15 i...

Wymiana softu na nowszy pozwoli uniknąć takich kombinacji...
    wszystkie utwory bedą widziane bez względu na to czy bedą w folderach czy tez w katalogu głównym karty.
    Na stałe używam karty MMC Plus Kingstona 1GB
    A sprawdzałem to nawet na kartach 2GB i nie ma z tym klopotu.
    (mam soft 5.24)
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z odtwarzaniem plików MP3 na Nokii 6230 dotyczy braku dostępu do muzyki z folderów na karcie MMC w standardowym odtwarzaczu. Telefon widzi jedynie pliki w systemowym katalogu "Pliki muzyczne". Przyczyną może być wadliwy soft lub nieprawidłowa obsługa folderów na karcie pamięci. Poprawne umieszczenie karty MMC w slocie oraz utworzenie playlisty za pomocą Nokia PC Suite lub Oxygen Player umożliwia odtwarzanie plików z folderów. Nowsze wersje oprogramowania (np. 5.24) eliminują ten problem, pozwalając na odczyt muzyki bez względu na strukturę katalogów na karcie. Czasami konieczne jest przywrócenie ustawień fabrycznych lub aktualizacja softu, co wymaga serwisu i specjalistycznego sprzętu (box). Karty MMC różnych pojemności (1GB, 2GB) działają poprawnie, a problemy często wynikają z nieprawidłowego kontaktu karty w slocie lub starszej wersji oprogramowania (np. 3.15).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA