logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230 nie widzi plików na karcie MMC Kingston 1GB po włożeniu

saca 05 Sty 2007 17:16 1112 7
REKLAMA
  • #1 3409105
    saca
    Poziom 2  
    witam
    no wiec mam problem - karte sformatowałem, wrzuciłem trochę muzyki (~250mb) i wszystko jest ok.. ale kiedy włożę kartę do telefonu, to plików które wrzuciłem nie ma, za to jest pełno dziwnych folderów i innych plików, zajmujących 970mb.. kiedy wyjmuję kartę z nokii i wrzucam do czytnika, to na dysku też widnieją już te dziwactwa. nie da się ich otworzyć ani usunąć - jedynie poprzez format.

tak to wygląda - click

co zrobić, aby wszystko było ok?

dzięki z góry.
  • REKLAMA
  • #2 3409121
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    A spróbuj formatu w telefonie.
  • REKLAMA
  • #3 3409160
    saca
    Poziom 2  
    próbowałem.
  • #4 3409545
    magik318
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    saca A przypadkiem 6230 nie obsluguje tylko kart o maksymalnej pojemność 512MB?? Bo 6230i może tylko maksymalnie 512MB na 100%
  • #5 3409608
    saca
    Poziom 2  
    tak podaje producent, ale np. kingston podaje już, że 1gb to max dla 6230 i 6230i.

przeglądałem różne fora i działają ludziom 1gb karty w tych telefonach.

ps. właśnie zauwazylem, ze kiedy wrzuce jeden album mp3 (100mb) to jest wszystko dobrze.. dopiero przy wiekszej ilosci cos sie pieprzy..
  • REKLAMA
  • #6 3422333
    magik318
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    sacaa moze masz jakaś stara wersje softu w telefonie i w to stwarza taki problem ;/
  • REKLAMA
  • #7 3422536
    etrzycha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    ja spotkałem sie z przypadkiem ze w 1 smigała taka karta a w drugim o takim samym sofcie niestety nie telefony były nowe wziete z salonu wiec było porownanie na żywca wiec chyba nie ma reguły
  • #8 3422725
    dn666
    Poziom 13  
    Jak masz boxa to dla pewności zrób flasha najnowszym softem do n6230 z supportu. Może nie pomoże z kartą ale zawsze będziesz miał nowy soft.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Nokia 6230, który po włożeniu karty MMC Kingston 1GB nie wyświetla poprawnie plików muzycznych. Po sformatowaniu karty i skopiowaniu około 250 MB muzyki, telefon pokazuje dziwne foldery i pliki zajmujące około 970 MB, których nie można otworzyć ani usunąć bez formatowania. Karta po wyjęciu z telefonu i podłączeniu do czytnika również zawiera te nieczytelne pliki. Użytkownik próbował formatowania karty w telefonie bez skutku. Dyskusja wskazuje, że Nokia 6230 oficjalnie obsługuje karty do 512 MB, jednak niektóre źródła i użytkownicy potwierdzają działanie kart 1GB. Problem może być związany z wersją oprogramowania telefonu, która może nieprawidłowo obsługiwać większe karty MMC. Zalecane jest zaktualizowanie softu telefonu do najnowszej wersji dostępnej w serwisie Nokia, co może poprawić kompatybilność z kartą pamięci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA