logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Apache nie wyświetla katalogów z .htaccess przy listowaniu – jak to skonfigurować?

psw779 13 Kwi 2006 14:20 849 2
REKLAMA
  • #1 2523425
    psw779
    Poziom 11  
    Witam

Na serwerze mam kilka katalogów.

Apache listuje tylko te w których nie ma .htacess. Nie pokazuje po prostu katalogów w których jest plik .htaccess z dowolną zawartością.

Do katalogu z htaccess mogę wejść tylko ręcznie po wpisaniu nazwy katalogu w pasku adresu np http://127.0.0.1/katalog_z_htaccess.

Wtedy normalnie pyta się o np. o użytkownika i hasło i po poprawnym zalogowaniu otwiera katalog i jego zawartość.

Che aby żeby Apache wyświetlił katalog z htaccess gdy listuje localhost i dopiero przy próbie wejścia do katalogu pytał się o login i hasło.

Niewątpliwie jest to możliwe gdyż w FoxServ to działa ale chciałbym sobie to skonfigurować samodzielnie.

Potrafi to ktoś przystępnie wyjaśnić??
  • REKLAMA
  • #2 2523753
    JacoMan
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Nie pamietam teraz dokladnie skladni configa, ale jak Ci dziala dobrze pod Fox-em, to zobacz jak jest w configu i zmien odpowiednio w apachu.
  • #3 2526219
    psw779
    Poziom 11  
    Próbowałem tak i jakoś nie bardzo mi się udało coś znaleźć... Prosze o pomoc!
REKLAMA