logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stałe IP w Neostrada. Mój serwer www. Wykupienie domeny pl.

tommy999 14 Kwi 2006 15:54 1973 2
REKLAMA
  • #1 2527511
    tommy999
    Poziom 22  
    Ocena: 80
    Witam

Chciałbym postawić swój serwer www na łączu neostrada. Problem jest w tym ze neo nie ma stałego ip tylko zmienne ;(
    Moje pytanie jest takie. Chce wykupić sobie domenę "pl" i zrobić tak żeby ten adres był powiązany z moim zmiennym ip. Nie chciałbym rejestrować sie na no-ip.com lub podobnych tylko zęby to od razu przechodziło na ta domenę... Czy jest taka możliwość ???

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2527627
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Teoretycznie musiałbyś mieć jakiś serwer DNS który by nie podlegał cachowaniu (tak żeby zawsze pytania szły do niego, a serwery pośrednie nie przechowywały starych adresów). Taki serwer musiałby mieć stałe IP. A w praktyce jak masz serwer ze stałym IP to po co się bawić w takie kombinacje, więc sprawa nie ma ekonomicznego uzasadnienia. Z tego co rozumiem to ma być serwer do komercyjnych zastosowań, wtedy opłaca się wykupić dsl zamiast neo.
  • #3 2527989
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    tommy999 napisał:
    Witam

Chciałbym postawić swój serwer www na łączu neostrada. Problem jest w tym ze neo nie ma stałego ip tylko zmienne ;(
    Moje pytanie jest takie. Chce wykupić sobie domenę "pl" i zrobić tak żeby ten adres był powiązany z moim zmiennym ip. Nie chciałbym rejestrować sie na no-ip.com lub podobnych tylko zęby to od razu przechodziło na ta domenę... Czy jest taka możliwość ???

Pozdrawiam

Realne i praktyczne będzie tylko wykorzystanie serwisu typu www.no-ip.co, www.dyndns.com i ustawienie twojej domeny aby wskazywała na hosta z tego serwisu.
    Alternatywa to DSL lub hosting w jakimś miejscu.
REKLAMA