Witam.Mam nastepujace pytanie:Kupilem maga 3D z mysla o zainstalowaniu w nim diody Luxeon.Ale kiedy odkrecilem glowice,mina mi troche zbladla,bo pojecia nie mam, jak to zrobic.Przykleic to mocowania zarowki sie nie da,bo jest amortyzowane,plastikowe[odprowadzenie ciepla]i glebokie,do odblysnika tez nie,bo ma taka smieszna dluga rurke,ktora musialbtm obciac,a nie chce ryzykowac[bo gdyby cos nie wyszlo].Na pewno nie jeden z Was przerobil 3D na luxeon'a,wiec wie,jak to zrobic.Mysle,ze dobrym pomyslem jest zrobienie czegos w stylu "zarowki"luxeon'owej.Chodzi tu o urwanie lebka zwyklej zarowce i przyklejeniu w jej miejsce luxeona.Ale znowu nie jest najlepiej,bo co z odprowadzeniem ciepla...Moglbym zamontowac luxeon star'a,ale wtedy nie wiem,czy zmiesci sie do tej rurki i jeszcze wezszego otworu w reflektorze
.Prosil bym o porady dot montazu luxeona na direct drive w magu.Bardzo prosil bym rowniez o jakies zdjecie maga z zamontowanym luxeon'em
Mam jeszcze 2 Pytania:czy taka przerowka wogole ma sens?.Przy zasilaniu z aku niMh zarowki 2,4v mam naprawde bielutkie i mocne swiatlo,czy jese sens wogole bawic sie w ta diode?Pytanie 2 brzmi:czy jesli odetne ta durna rurke,to magowi sie cos stanie?Tzn,czy ucierpi na tym ewentualna mozliwosc swiecenia w nim zarowka?I jeszcze jedno:Czy jest mozliwosc dokupienie samego reflektora do mag'a?Po prostu czul bym sie pweniej,majac jescze jeden odblysnik.
Ps:Zastanawiam sie nad oryginalnoscia mojego maga.Kupilem uzywanego na allegro,i dziwne wydaja mi jesie nastepjace rzeczy:
Jego odblysnik jest z zewnatrz niebieski,w dodatku jest plastikowy[z ZEWNATRZ, w srodku jest,ok,srebrny]
Zarowka jest mocowana na dosc lichym,plastikowym preciku
Czy to w magach normalne?
Z gory dzekuje za wszystkie odpowiedzi.
.Prosil bym o porady dot montazu luxeona na direct drive w magu.Bardzo prosil bym rowniez o jakies zdjecie maga z zamontowanym luxeon'em
Mam jeszcze 2 Pytania:czy taka przerowka wogole ma sens?.Przy zasilaniu z aku niMh zarowki 2,4v mam naprawde bielutkie i mocne swiatlo,czy jese sens wogole bawic sie w ta diode?Pytanie 2 brzmi:czy jesli odetne ta durna rurke,to magowi sie cos stanie?Tzn,czy ucierpi na tym ewentualna mozliwosc swiecenia w nim zarowka?I jeszcze jedno:Czy jest mozliwosc dokupienie samego reflektora do mag'a?Po prostu czul bym sie pweniej,majac jescze jeden odblysnik.
Ps:Zastanawiam sie nad oryginalnoscia mojego maga.Kupilem uzywanego na allegro,i dziwne wydaja mi jesie nastepjace rzeczy:
Jego odblysnik jest z zewnatrz niebieski,w dodatku jest plastikowy[z ZEWNATRZ, w srodku jest,ok,srebrny]
Zarowka jest mocowana na dosc lichym,plastikowym preciku
Czy to w magach normalne?
Z gory dzekuje za wszystkie odpowiedzi.