logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozkodować fabryczne radia Opel bez kodu – sposoby na odzyskanie dostępu

mmarcin3 17 Kwi 2006 11:44 2929 5
REKLAMA
  • #1 2536490
    mmarcin3
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    mam znajomego rozbiera, na szrocie na czesci różne samochody głownie ople i VW ( golfy :D ) z racji tego że samochody sa z niemiec to wiekszośc jest ze standardowym radiem opla i bez kodu. Nazbierała mu sie już ładna kupka tych radii w piwnicy i nie wie co z nimi robić. podpowie mi ktos co z nimi można zrobić? wiem że podawanie kodów do radia jest zabronione :D ale jak by mi ktos jakis link podał albo cos podpowiedział, był bym wdzięczny. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2536512
    wit007
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Szkoda, ze nie pomyslal, zeby spisac do kazdego radia nr VIN z auta, wtedy w serwisie bez problemu by wam podali kody. Podejrzewam, ze za drobna oplata, ale zawsze...
  • REKLAMA
  • #3 2536518
    mmarcin3
    Poziom 11  
    to kadety mają numer ViN? jak bym to miał to da sie w serwisie odkodować?
  • REKLAMA
  • #4 2536622
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1406
    Bardzo dużo ludzi tym się zajmuję , nie napisałeś przy rejestracji skąd jesteś , tak że nawet nie ma jak skierować

:arrow: choć taka usługa parę zł kosztuje , a numer VIN nie jest do tego potrzebny
  • REKLAMA
  • #5 2536631
    mmarcin3
    Poziom 11  
    toruń. a to trzeba kablem czy istnieje jakis ,,generator kodów,, do radia. podejżewam że istnieje bo jak by to w serwisie zrobili (no chyba że kabel)
  • #6 2536649
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1406
    zależy od typu radia niektóre można liczyć , do reszty trzeba mieć sprzęt i wiedzę :D

A o kablu to zapomnij radio to nie komórka , programatory , interfejsy , symulatory , kasowniki , umiejętności w wylutowywaniu procesorów itp. itd. , oraz praktyka
REKLAMA