logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG Flatron ez T710PH - znikanie obrazu na 1 s co jakiś czas

SolarB 17 Kwi 2006 14:29 1440 4
REKLAMA
  • #1 2537007
    SolarB
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam. Od razu na wstępie napiszę, że nie jestem elektronikiem i praktycznie wszystkie "fachowe" pojęcia są mi (jak narazie) obce.
    Mój problem jest taki. Ostatnio zauważyłem, że raz na jakiś czas (czasem raz na 20 minut, czasem raz na 2 godziny) obraz mojego monitora na krótką chwilę zanika, żeby po sekundzie znów się pojawić. Potem działa zupełnie normalnie, aż do następnego zgaśnięcia. Przeczucie mi podpowiada, że coś niedobrego się zbliża. Kiedyś, jakieś 4 lata temu mój no-name monitor 15" (niby YaKumo na licencji Daewoo) też jakoś dziwnie zaczął strzelać, żeby po kilku dniach zdechnąć. W serwisie coś wymienili i działa (za przyjemność musiałem wydać 150 zł). Mam nadzieję, że teraz do tego nie dojdzie. Na szczęście LG mam od końca grudnia 2003 roku, a gwarancja jest na 3 lata. Ale mimo wszystko chciałbym się dowiedzieć coś od doświadczonych. Cóż może być przyczyną mojego problemu i jak mogę sobie z nim poradzić? Dziękuję z góry.
  • REKLAMA
  • #2 2537135
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    SolarB napisał:
    (...) Na szczęście LG mam od końca grudnia 2003 roku, a gwarancja jest na 3 lata. (...) jak mogę sobie z nim poradzić (...)

Zanieść do serwisu! Nie rozumiem tego typu pytań - jeżeli sprzęt jest na gwarancji to tylko do serwisu gwarancyjnego z nim! Po co tracić gwarancję i pakować się w koszta?
    Odnośnie usterki - przyczyną, jak w większości monitorów LG, są najprawdopodobniej zimne luty.

Pozdrawiam, Wesołych Świąt.
  • REKLAMA
  • #3 2537179
    SolarB
    Poziom 11  
    OK. Dzięki... moze do serwisu gwarancyjnego bezpośrednio nie zaniosę (nie ma w moim mieście) ale do sklepu w którym kupiłem... i myślę że jakiś zastępczy mi przydzielą, eh
  • REKLAMA
  • #4 2537195
    lato8
    Poziom 16  
    Ocena: 148
    raczej zastepczegoi nie przydziela...
  • #5 2537273
    SolarB
    Poziom 11  
    u to strasznie niedobrze :( dlatego pytałem czy też mógłbym sobie jakoś sam poradzic, ale w sumie to racja, po co grzebać skoro moge tylko pogorszyć sytuację
REKLAMA