logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć sterowniki USB do telefonu Samsung x200?

lszlacht 17 Kwi 2006 17:55 5090 6
REKLAMA
  • #1 2537636
    lszlacht
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam.
    Mam taki problem. Szukałem już dość długo sterowników USB do telefonu Samsung x200 i nigdzie ich nie ma. Może macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić, gdyż mam kabelek do telefonu i po podłączeniu nie wykrywa telefonu (oprogramowanie oczywiście już jet zainstalowane). Jedynie w menadżer urządzeń pojawia się USB Device ze znakiem zapytania i chce sterowników. A nigdzie ich nie ma. Pomocy... i sory jeśli w złym miejscu post zamieściłem.
    Pozdrawiam

Łukasz
  • REKLAMA
  • #2 2538132
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Na tej stronce są stery do samsungów nie wiem czy Tobie podejdą ale możesz spróbować ;)
    http://www.gsm2pc.pl/
  • REKLAMA
  • #3 2538310
    lszlacht
    Poziom 15  
    No właśnie w tym rzesz iż nie podpasowały. OK zainstalowałem ten programik PN-2303 czyli sterowniki do USB, ale po zresetowaniu komputera jak włączam kabelek wyskakuje mi monit nie o tym że znalazł kontroler i sprzęt USB lecz że znalazł urządzenie i każe podać mi sterowniki... Czyli błędne koło więc potrzebuję chyba pliku *.ini by to ruszyć do przodu... lub jakiejś fachowej rady jak to pominąć bo już mam dość zabawy. Cały dzień na to poświęciłem i nie mam pojęcia co jest nie tak.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2552910
    heenry
    Poziom 1  
    Witam..

Mam ten sam problem, kupilem kabelek USB ale komputer wogule nie wykrywa mi telefonu nie wiem dlaczego instalowalem sterownik co byl na cd, potem z internetu sciaglem i nic.. juz trace cierpliwość.. :/
  • REKLAMA
  • #5 2581837
    lszlacht
    Poziom 15  
    Witam. Po wielu próbach i poszukiwaniach w końcu udało mi sie ustalić jak można uruchomić tego SAMSUNG'a i USB. Otóż trzeba sobie ściągnąć ze stronki www.taniegsm.pl Sterowniki i tam wybrać katalog drivers 2. Tam odpalić programik i czekać aż się zainstaluje. Oczywiście wcześniej trzeba usunąć nasze nieudolne próby jeśli takie były. Po zainstalowaniu zresetować kompa i dopiero po zresetowaniu podłączyć do kompa kabelek. Powinno wykryć.
    Pozdrawiam
    Łukasz
  • #6 2582470
    rafal3123
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ja tez mam samsunga i po zainstalowaniu sterownikow mi nie wykrywalo komy ( nie musi tak byc u wszystkich) okazuje sie ze wszystko prawie zalezy od oprogramowania gdzies przeczytalem o programie mobile bell phone manager ze kazdy prawie telefon wykrywa bez zadnych problemo. I okazalo sie ze jest zajefajny :D:D
    jezeli u was niebedzie dalej wykrywac komy to polecam ten program :)
  • #7 2905157
    lszlacht
    Poziom 15  
    Witam.
    Temat uważam za zamknięty i dzięki wszystkim za pomoc.
    Pozdrawiam
    Łukasz Szlachta

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył braku sterowników USB do telefonu Samsung x200, co powodowało, że komputer nie wykrywał urządzenia po podłączeniu kablem USB, a w menadżerze urządzeń pojawiał się nieznany sprzęt z żądaniem sterowników. Próby instalacji dostępnych sterowników, w tym PN-2303, nie przyniosły efektu. Rozwiązaniem okazało się pobranie dedykowanych sterowników ze strony www.taniegsm.pl, w katalogu drivers 2, ich instalacja oraz restart komputera przed podłączeniem telefonu. Dodatkowo, dla poprawy wykrywalności telefonu zalecano użycie oprogramowania Mobile Bell Phone Manager, które obsługuje wiele modeli telefonów Samsung i ułatwia komunikację z komputerem. Po zastosowaniu tych kroków problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA