logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson DSI 50: komunikat 04 błąd dekodera po włączeniu tunera

Zbyszek39 18 Kwi 2006 07:44 2466 9
REKLAMA
  • #1 2539104
    Zbyszek39
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mam problem z ww tunerem.Po załączeniu wyświetla mi się komunikat "04 błąd dekodera".Nie wiem co to oznacza i czy można temu jakoś zaradzić.Może ktoś z szanownych kolegów miał już z czymś takim do czynienia.Za wszystkie sugestie bardzo dziękuję.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2539290
    turek53
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    błąd 04 oznacza wyłaczoną kartę.
  • REKLAMA
  • #3 2539325
    Zbyszek39
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Dzięki za odpowiedż.Myślałem że błąd karty to kod 01 ale stąd wniosek że co innego błąd a co innego wyłączenie karty.Pozdrawiam Zbyszek
  • REKLAMA
  • #4 2539476
    turek53
    Poziom 15  
    błąd 01 to uszkodzona karta, a 04 to karta wyłączona prze operatora ;)
  • #5 2539499
    elektros
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam Thomson DSI-50 z oryginalną kartą po***tu.
    Próbowałem wpisać IRD na kartę programatorem Phoenix/Funprog 2w1 programem XNCS 1.8 i na ekranie telewizora pokazuje mi "BŁAD 04 DEKODER ZABLOKOWANY" przed moją ingerencją w kartę pisało"TEGO KANAŁU NIE OBEJMUJE TWOJA SUBSKRYPCJA''
    Może ktoś miał podobne problemy i wie jak pomuc.
    Chciałbym uruchomić tylko kanały niekodowane.
    Pozdrawiam i proszę o odpoeiedż.
  • REKLAMA
  • #6 2539554
    turek53
    Poziom 15  
    Jesli masz nowe oprogramowanie to nic nie zdziałasz, zostaje ci jedynie wgrac firmware od hiszpanskich odpoweiedników. działa wtedy bez karty na fta ;)
  • #7 2539836
    elektros
    Poziom 11  
    turek53 napisał:
    Jesli masz nowe oprogramowanie to nic nie zdziałasz, zostaje ci jedynie wgrac firmware od hiszpanskich odpoweiedników. działa wtedy bez karty na fta ;)

Właśnie zapomniałem we wcześniejszym poście napisać,że przez omyłkę wcisnąłem nawe oprogramowanie.
    Widzę,że masz B.DUŻĄ wiedzę na ten temat.
    Proszę o jakiś link gdzie szukać i jak opanować temat z wgraniem oprogramowania.
    Na ferdkach się znam w miarę wiem jak wgrać softy klucze itp. ale DSI-50 dla mnie czarna magia.
    BARDZO PROSZĘ O POMOC.
  • #8 2539891
    turek53
    Poziom 15  
    Sorry ale pomiliło mi się. softy hiszpańskie są do sagemów, w thomsonie wystarczy do starej karty polsatu wpisać IRD i na razie fta działa
  • #9 2540097
    elektros
    Poziom 11  
    Właśnie po wpisaniu IRD thomson DSI-50 pokazuje mi "BŁĄD 04''
    Wpisywałem IRD programem XNCS 1.8.
    Proszę o wskazówki
  • #10 2540135
    turek53
    Poziom 15  
    ale kartę masz starą a nie nową?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Tuner Thomson DSI-50 wyświetla komunikat "04 błąd dekodera", który oznacza, że karta jest wyłączona przez operatora. Kod "01" natomiast wskazuje na uszkodzoną kartę. Próby wpisania IRD na kartę za pomocą programatora Phoenix/Funprog 2w1 i programu XNCS 1.8 skutkują błędem 04 i zablokowaniem dekodera. W przypadku nowego oprogramowania nie ma możliwości obejścia tego błędu, natomiast dla starszych kart Polsatu można wpisać IRD, aby tuner działał na kanałach FTA. Próby wgrywania oprogramowania hiszpańskich odpowiedników dotyczą innych marek (np. Sagem) i nie są skuteczne dla Thomson DSI-50. Kluczowe jest posiadanie odpowiedniej, starej karty oraz właściwego oprogramowania, aby uniknąć blokady dekodera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA