logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pionier DEH-1400R - poszukuję elektroniki mechanizmu CD, uszkodzony TC 9495F

baks 18 Kwi 2006 10:39 735 0
REKLAMA
  • #1 2539438
    baks
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Witam wszystkich. Trafił w moje ręce dbiornik radiowy jak w temacie z objawami polegającymi na braku odbioru odtwarzacza CD. Po wstępnych oględzinach wszystko wskazywało na uszkodzony laser. Niestety po zamówieniu i podstawieniu nowego CXX .... okazało sie, że dalej jest to samo. Drugie moje podejrzenie padło na DRIVER ponieważ zauważyłem, że soczewka co prawda zjeżdża do skrajnego położenia do środka płyty ale do samego oporu i nie staje tylko dojeżdża na maksa tak, że aż słychać terkot zembatek. Zamówiłbym i DRIVER ale zauważyłem lekkie wybrzuszenie na układzie znajdującym się od wewnętrznej strony elektroniki CD o symbolu TC 9495F. Tak więc teraz pozostaje mi raczej szukać sprawnej elektroniki do tego modelu lub znaleźć kupca na CXX 1480 w "promocyjnej cenie" bo podejrzewam, że układ ten po pierwsze będzie trudnodostępny a po drugie drogi. Dlatego też zwracam się do kolegów z zapytaniem czy któyś z was nie posiada części do w/w pionka a dokładnie elektroniki mechanizmu CD w rozsądnej cenie. Ewentualnie jeżeli ktoś wie z jakich modeli pioniera pasuje mechanika CD do mojego modelu (bardzo ułatwiłoby mi to poszukiwania) to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
REKLAMA