logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Shivaki STV-202M4 - brak obrazu, tylko paski powrotu, dźwięk działa

Comparato 18 Kwi 2006 18:43 1002 3
REKLAMA
  • #1 2540957
    Comparato
    Poziom 11  
    Witam i prosze o minutke - telewizorek ma już swoje lata a usterka wygląda tak: po włączeniu są tylko paski powrotu i dzwięk. Po ok 10min pracy bez wizji wskakuje ładny obraz, ale tylko na kanałach dostrojonych, na kanale z szumem obraz znowu znika. Także podczas szukania kanału nie ma obrazu, jak znajde kanał wskakuje obraz no i to czekanie.
    Dziękuję za wszystkie wskazówki, polutowałem w obwodzie żarzenia, wymiana elek na zasilaniu i przy odchylaniach i bez zmian. Nie jestem specjalistą i nie mam oscyloskopu :/ (tv kablowa)

Pozdrawiam :)
    Rafał K.
  • REKLAMA
  • #2 2541251
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1794
    Witam
    Sprawdz napiecie +200V i +12V na plytce kineskopu i wyreguluj napiecie siatki drugiej
    dolne pokretlo trafopowielacza
  • REKLAMA
  • #3 2541353
    Tomek K
    Poziom 17  
    Wymień kondensator w zasilaniu wzmacniaczy,napięcie 200V.
  • #4 2902055
    Comparato
    Poziom 11  
    dziekuje za porady, niestety problem dalej pozostal, trzeba czekac az wskoczy obraz. Rozmawialem z czlowiekiem z forum ktory ma to samo, on duzo wiecej zdzialal, robil pomiaty i wyszlo ze najprawdopodobniej winny jest kineskop, swoje odsluzyl. W zwiazku z powyzszym zamykam temat.

Pozdrawiam wszystkich
    Rafał K.
REKLAMA