logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przy uruchamianiu gry pojawia się czarne tło. Czy podkręcenie karty coś da?

sebass04 18 Kwi 2006 22:52 1575 6
REKLAMA
  • #1 2542110
    sebass04
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam
    Mam problem zwiazany z gra Tony Hawk's American Wasteland! Po kliknieciu na ikone z gra pojawia sie czarny ekran, ktory po chwili znika. Wydaje mi sie ze posiadam za słaba karte graficzna. Czy podkrecenie karty graficznej w taki sposob: http://sterowniki.net.pl/artss.php?g=10 pomoze w rozwiazaniu sprawy?? Parametry komputera:
    -procesor: Intel Pentium 4, 1500 MHz
    -plyta głowna: Chaintech 9BIA4
    -pamiec fizyczna: 256mb sdram
    -karta graficzna: radeon 7200 series 32mb
    Dzieki Pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • #2 2542128
    deskath
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Prawdopodobnie chodzi o obsługe Shaderów której ten model Radeona nie posiada. Jedynym wyjściem zostaje wymiana karty grafiki. :) Podkręcanie nic tu nie pomoże. Zajrzyj do wymagań gry, albo do Readme, tam powinien być listing wszystkich obłsugiwanych kart.
  • REKLAMA
  • #3 2542131
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    A jakie wymogi ma gra? Bo karta 32mb jak na taką grę to trochę słaba... A podkręcać nie polecam...
  • REKLAMA
  • #4 2542138
    luk1988
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    kiedyś coś takiego działo mi się jak był zły dirtex (zeżarty, stara wersja itp)... czarne tło i nic nie było
  • #5 2542146
    Eureka 170
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Minimalne wymagania sprzętowe: Windows XP, DirectX 9.0c, Procesor 1.2 GHz (1.5 GHz zalecane), 256 MB RAM (zalecane 512 MB RAM), obsługiwana karta graficzna z 64 MB RAM, karta dźwiękowa z DirectX 9.0, DVD-ROM 5x, 3,5 GB wolnej przesstrzeni

Kolega ma kartę graficzną z 32 MB. Prawdopodobnie to jest przyczyną tego problemu. Myślę, że podkręcanie karty niczego nie da.
  • #6 2542147
    sebass04
    Poziom 15  
    Wymagania sprzetowe:
    Operating System: Windows XP
    CPU: AMD or Intel 1.2 GHz, 2 GHz or faster recommended
    Memory: 256 MB or higher, 512 MB recommended
    Hard Drive: 3.5 GB free disc space
    Sound Card: DirectX 9.0c compliant, Sound Blaster(r) X-Fi(tm) series card recommended
    Video Card: 64 MB DirectX 9.0c video card (see supported list)
    Disc Drive: 8X CD-ROM drive required to install and play
  • REKLAMA
  • #7 2543725
    sebass04
    Poziom 15  
    No to jedyne co mi pozostaje to zmiana karty graficznej:/ Temat zamkniety
    Pzodrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem z uruchomieniem gry Tony Hawk's American Wasteland objawia się czarnym ekranem, który znika po chwili. Przyczyną jest najprawdopodobniej zbyt słaba karta graficzna Radeon 7200 series z 32 MB pamięci, która nie spełnia minimalnych wymagań gry, zwłaszcza braku obsługi Shaderów. Minimalne wymagania sprzętowe gry to karta graficzna z 64 MB pamięci RAM i wsparciem DirectX 9.0c. Podkręcanie karty graficznej nie rozwiąże problemu, ponieważ ograniczenia sprzętowe i brak kompatybilności są decydujące. Zalecana jest wymiana karty graficznej na model spełniający wymagania gry. Dodatkowo, warto sprawdzić poprawność instalacji DirectX, gdyż uszkodzone lub nieaktualne sterowniki mogą powodować podobne objawy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA