logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook, reinstalacja systemu. Jak odzyskać adresy e-mail?

adammruk 19 Kwi 2006 11:12 3374 3
REKLAMA
  • #1 2543176
    adammruk
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Mam sprawe:
    Znajomemu instalowałem na nowo windowsa98 i kopiowałem na inny dysk potrzebne dane.Skopiowałem też outlooka z folderu program files.
    Po zainstalowaniu windowsa skpoiowałem te pliki outlooka spowrotem do folderu program files, w nadziei że będą tam ważne adresy mailowe(bo znajomy prowadzi firme).
    Dane odzyskałem sprzed formatowania i mam zasadnicze pytanie:

JAK ODZYSKAĆ ADRESY???

Prosiłbym o szybką odpowiedź bo chcialbym kompa wziąć na weekend do siebie i go zrobić.

PLEASE HELP ME!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2543307
    Adaś Ciekawski
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    to tak
    po pierwsze co to za outlook czy outlook express czy ms outlook bo jest inny folder przechowywania danych.
    w OE pliki maja rozszerzenie .dbx
    w MSO pliki maja rozszerzenie .pst

i znajdują sie dla win9x plików do outlooka bym szukał w
    C:windowsDane aplikacjiIdentities{FB3FE0D0-47CA-4E61-BCF0-4B7F5BCCBF6E}MicrosoftOutlook Express

dla MS outlook mniej wiecej też tam
    książka adresowa jest w innym miejscu ale tez w...dane aplikacji z tym ze pozniej inne ale nie pamietam zobacz sobie teraz jak masz po reinstalce

sedno postu
    odzyskanie ksiażkia adresowej juz nie bedzie takie łatwe bo był format...? jesli dobrze rozumiem chyba ze skopiowałeś cały dysk to spox
    bo jak nie to postawies nową winde i "zamazałes " to co było przed formatem to trudniej odzyskać a moze domowymi sposobami bedzie bardzo trudno...
    spróbuj data recovery moze dasz rade

ps z ta poczta to zawsze sa kłopoty najlepiej folder magazynu od razu na inna partycje i po kłopocie :)
    pozdrawiam Adaś Ciekawski

patrz tutajo tu

swoją drogą jak zrobić,że jak wpisze tutaj to pozniej klikne to odwoła sie do strony... bo nie wiem :( jak ktos moze powiedzieć to plz

------------------
    sorki nie zauwazyłem ze odzyskales cos
    to na szybko zobacz gdzie sie znajduje teraz ksiażka adresowa i w ten sposob znajdziesz starą
    ale zobacz tez c:windowsdane aplikacjimicrosoftadress book i tam rozezerzenie .wab
  • REKLAMA
  • #3 2543351
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Tak najkrócej:
    Jeżeli mówimy o Outlook Expresie, książka adresowa to plik z rozszerzeniem *.wab znajdujący się w okolicach miejsca składowania poczty (zazwyczaj ...\Dane Aplikacji\Microsoft\Address Book\ ).
    Polecam jednak zerknąć w temat podany przez poprzednika.
  • #4 2550108
    adammruk
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Ok dzisiaj sprawdze dzieki
REKLAMA