logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane i ustawienia poczty po reinstalacji Windows XP bez formatu?

recencjusz 22 Lis 2006 21:05 1796 7
REKLAMA
  • #1 3252603
    recencjusz
    Poziom 10  
    Witam,czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak mogę odzyskać dane po tym jak przeinstalowałem system?Oczywiście odbyło się to bez formatu dysku. Chodzi mi głównie o ustawienia poczty,może nawet całą jej zawartość itp. rzeczy. Z góry dziękuję za pomoc!
    Aha,oczywiście nie miałem wykonanej kopii zapasowej za pomocą jakiegoś dodatkowego programu:/
  • REKLAMA
  • #2 3253345
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    Proszę posłużyć się funkcją SZUKAJ z takimi na przykłąd słowami kluczowymi: +odzyskiwanie +danych
  • REKLAMA
  • #4 3253585
    psychoarti
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Nie bardzo rozumiem. To w jaki sposób przeinstalowałeś windowsa nie robiąc formatu? Możesz to dokładniej wyjaśnić? Chodzi ci o to że usunąłes go ręcznie, czy też nadpisałeś nowym windowsem?

W każdym bądź razie jest trochę programików do odzyskiwania danych. Dla mnie najlepszym jest GetDataBack, ale niestety jest on płatny.

Dodano po 1 [minuty]:

P.S. Oczywiście jeśli tamte dane zostały już nadpisane nowymi to raczej marne szanse na odzyskanie danych
  • #5 3253678
    agere
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Nie tylko marne ale wręcz nawet niemożliwe.
  • REKLAMA
  • #6 3253762
    jesta19
    Poziom 24  
    Ocena: 69
    Koledze najprawdopodobniej chodzio odzysk danych które pozostały na dysku po instalacji XP(instalacja z pozostawieniem plików systemowych czy jakoś tak,jest taka opcja)pliki pozostają w systemie.
  • REKLAMA
  • #7 3253838
    recencjusz
    Poziom 10  
    Nadpisałem windowsa na już istniejącym systemie,bo komputer w ogóle nie chciał się w pewnym momencie uruchomić,a to rozwiązało sytuację...Nie chodzi mi o te dane,które pozostały na dysku,a jedynie ich nie widać na pulpicie,bo o tym wiem jak to zrobić (niemniej dzięki za podpowiedź),ale głównie o właśnie ustawienia Outlooka i poczty,może nawet odzyskanie adresów oraz poczty odebranej...Znacie jakiś sposób? :cry:
  • #8 3253862
    Boosterpl

Poziom 17  
    Ocena: 33
    w katalogu documents and settings szukaj plikow *.dbx outlooka. Przekopiuj folder z tymi plikami w odrebne miejsce i ustaw w outlooku folder magazynu w opcjach wskazujac na skopiowany folder, po czym restart outlooka. A co do ksiazki adresowej ma ona format *.wab
    Konto firmowe:
    BOOSTNET Usługi Informatyczne Grzegorz Bednarski
    Okrzei 3m9, Jelenia Góra, 58-500 | Tel.: 665XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.boostnet.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik przeinstalował system Windows XP bez formatowania dysku, jednak nadpisał istniejący system, co spowodowało utratę widoczności danych, zwłaszcza ustawień i zawartości poczty Outlook. Brak kopii zapasowej utrudnia odzyskanie danych. Wskazano, że odzyskanie danych po nadpisaniu systemu jest bardzo trudne lub niemożliwe, ale można spróbować odzyskać pliki poczty, kopiując pliki *.dbx z katalogu "Documents and Settings" oraz plik książki adresowej w formacie *.wab. Zalecane jest także użycie programów do odzyskiwania danych, takich jak darmowy PC Inspector File Recovery lub płatny GetDataBack. Wskazano, że jeśli dane zostały nadpisane, szanse na ich odzyskanie są minimalne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA