logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Tornado może działać jako uniwersalny BOX z emulatora COM?

Użytkownik3 19 Kwi 2006 14:05 1602 12
REKLAMA
  • #1 2543633
    Użytkownik3
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Czy istnieje możliwość/program do używania urządzenia tornado jako uniwersalnego boxa działającego z wysokimi prędkościami (emulatora COM) ? Coś na wzór programu Martecha widocznego poniżej.
    Załączniki:
    • Czy Tornado może działać jako uniwersalny BOX z emulatora COM? uniwersal.jpg (55.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2543646
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Są darmowe emulatory (na elce były zamieszczane) są i płatne którm można kupić za ok. 80zł.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2543744
    Użytkownik3
    Poziom 16  
    Ściągnąłem program DirectCOM z dodatkiem, ale przy próbie utworzenia portu wywala następujący błąd ...
    Załączniki:
    • Czy Tornado może działać jako uniwersalny BOX z emulatora COM? błąd.jpg (23.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2565282
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    STawiam ze to W98... brakuje biblotek DLL, zerknij na softgsm.pl i tam poszukaj brakujacych bibliotek
  • REKLAMA
  • #6 2565508
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Do czego chcesz uzywac tej emulacji ??? Jak chcesz zastosować emulację ma martechu ?
  • REKLAMA
  • #7 2565699
    Użytkownik3
    Poziom 16  
    System Windows 98, jutro sprawdzę biblioteki dll.
    fokus73 - chcę użyć go jak zwyklego kabla do wymiany danych (dźwięki,obrazy,java itp.). Nie rozumiem tego zdania "Jak chcesz zastosować emulację ma martechu ? ".

Swoja drogą, emulowałem martecha wszystko ładnie działało, później zainstalowałem DirectCOM do boxa tornado, następnie znowu chciałem emulować martecha i nie wykrywało mi telefonu. Musiałem odinstalować DierctCom, wtedy COM Emulator Martecha działał ok i wykrywało telefon.
  • #8 3577850
    wolferin
    Poziom 16  
    Wiem że to stary temat ale nie chce zaczynać nowego może ktoś mi pomoże mam kabel na jecku od smarta i mam pytanie bo chciałem ściagąć simlocka używając programu ultimalight bo weszła obsługa modeli z serii C261 itp. i mam pytanie czy kabelek co dostałem z smartem będzie działał na martechu jak z emuluje go na coma a jak nie to jak kabelek miał by wyglądać żeby działał pozdrawiam
  • #9 3577902
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Ja używam do tego kabelka na com bo z tymi na rj45 i emulacją zawsze miałem jakieś problemy.
    pozdr
  • #10 3577941
    wolferin
    Poziom 16  
    tylko że ja mam Laptopa który tylko posiada LPT a coma nie mam wiec dlatego się pytam a do tego na USB>Com nie działa mi poprawnie
  • #12 3579405
    wolferin
    Poziom 16  
    No właśnie tylko w ten dzień co będe miał uruchomiony program to może się nie trafić taki telpozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości używania urządzenia Tornado jako uniwersalnego boxa z emulatorem portu COM działającego z wysokimi prędkościami, podobnie jak program Martecha. Wskazano istnienie darmowych i płatnych emulatorów COM, które można wykorzystać do tego celu. Problemy techniczne pojawiają się przy tworzeniu portu COM w systemie Windows 98, gdzie brak bibliotek DLL może powodować błędy. Użytkownik chce używać emulacji do wymiany danych (dźwięki, obrazy, Java) i zauważył konflikt między programem DirectCOM a emulatorem Martecha, który wymaga odinstalowania DirectCOM, aby działać poprawnie. W dalszej części dyskusji poruszono temat kompatybilności kabli (np. kabel na jack od Smarta) z programem Martecha oraz problemy z emulacją na portach USB i LPT. Zaproponowano testową wersję oprogramowania UFSx2COM oraz możliwość zakupu dedykowanego rozwiązania UFSx2COM dla boxów UFS i Twister, które mogą lepiej spełniać wymagania emulacji COM.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA