Witam od paru dni stałem się posiadaczem owego programu , z początku miałem problem z narysowaniem schematu ale po 40 minutach szukania sprawdzania pobibliotekach doszedłem co gdzie i jak szukać. Narysowałem schemat w edytorze schematów (EeSchema ) jest to
prosty na poczatek schemacik od czegos trzeba zacząć ,żeby muc robic coś większego ponumerowałem elementy oraz opisałem ich wartości. .Następnie skojazyłem obudowy CvPCB (kojażenie obudów ielementów)z pliku PDF który jest załączony.I w tym miejścu moje prace
staneły.I mam pare pytań
1 - W jaki sposób aktualny schemat zmienić na widok ścierzek płytki
drukowanej.
Bo wyskakuje mi błąd pliku .brd nie znaleziono (do PCB new),LUB
1a- W jaki sposób mozna utworzyć ten plik .brd bo w tej chwili nie moge
dać sobie z tym rady:( .
2 - W jaki sposób utworzyć plik .Pen Plik kodu wierceń ?.
3 - W jaki sposób utworzyć plik .pho gerber plot i za co on odpowiada ?ALBO 4- czy ma ktoś może pomoc w języku polskim.
Z góry dziekuje za wszelką pomoc.
Arek
prosty na poczatek schemacik od czegos trzeba zacząć ,żeby muc robic coś większego ponumerowałem elementy oraz opisałem ich wartości. .Następnie skojazyłem obudowy CvPCB (kojażenie obudów ielementów)z pliku PDF który jest załączony.I w tym miejścu moje prace
staneły.I mam pare pytań
1 - W jaki sposób aktualny schemat zmienić na widok ścierzek płytki
drukowanej.
Bo wyskakuje mi błąd pliku .brd nie znaleziono (do PCB new),LUB
1a- W jaki sposób mozna utworzyć ten plik .brd bo w tej chwili nie moge
dać sobie z tym rady:( .
2 - W jaki sposób utworzyć plik .Pen Plik kodu wierceń ?.
3 - W jaki sposób utworzyć plik .pho gerber plot i za co on odpowiada ?ALBO 4- czy ma ktoś może pomoc w języku polskim.
Z góry dziekuje za wszelką pomoc.
Arek