logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 28PT4403 - odstrajanie i problemy z dźwiękiem na kanałach

martinelka 19 Kwi 2006 20:40 1248 4
REKLAMA
  • #1 2545148
    martinelka
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Jak w temacie. A dokładniej było tak: Telewizorek z wystawki z zachodu. Przy strojeniu kanałów"przeskakiwał" optymalną częstotliwość, lub też kiedy wstroił i było ok., po przełączeniu już potem nie znajdował. Majsterek naprawił, ale po kilku tygodniach zaczął przycichać głos na niektórych kanałach. Z biegiem czasu praktycznie już nic nie było słychać, trzeba było przełączyć na inny kanał i z powrotem, i przez chwilę było ok. majsterek znów naprawił, ale po pewnym czasie ponownie to występowało. Po podpowiedzi majsterka już sam dostrajam sześciokątnym pokrętełkiem na czymś sześciennym ( kondensator nastawny chyba)Samm teoretycznie nie powinien się odstrajać - był po lakierowany. Wiem że strasznie to brzmi, ale liczę na pomoc. Co wymienić ? Czy to czym dostrajam? Niestety nie mogę zczytać danych.
  • REKLAMA
  • #2 2545233
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2545245
    Zdzisław Osmulski
    Poziom 30  
    Ocena: 14
    Jest to chassis L6.2.Sam sobie udzieliłeś odpowiedzi.Jeśli nie masz wprawy to najlepiej wymienić ten filtr na dobry.Jest to najczęściej pojawiające się na forum chassis.Wpisz w szukaj to chassis i znajdziesz bardzo dużo informacji o Twoim problemie.Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #5 2903492
    martinelka
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam! Serdeczne dzięki za odpowiedzi! Pokrywają się one z tym co udało mi się znaleźć w innych postach. Niestety, ze zdobytej wiedzy nie skorzystałem, bo problem , przynajmniej tymczasowo ustąpił. Niemniej jeszcze raz serdeczne dzięki i pozdrowionka!
    Na tym temat kończę.
REKLAMA