logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

k500i - LCD migający na biało. Flash - po jakimś czasie się sypie.

Loch_Ness 21 Kwi 2006 16:35 1148 5
REKLAMA
  • #1 2551440
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam, mam powazny problem z k500i, trafil do mnie w stanie takim, ze po wlaczeniu LCD miga na bialo (tylko podswietlenie), przeflashowalem go i wstal. Wszystko bylo ok, dopoki nie przyszedl SMS, flash sie wysypal i bylo to samo co na poczatku. Przeflashowalem go jeszcze raz, pozniej kolejny,........ tak chyba z 5 razy probowalem i za kazdym razem jest to samo. Po flashu wszystko wygladaz ze jest ok, jednak gdy sie troche nim pobawie, poprzelaczam pomiedzy opcjami to sie powoli sypie, zaczyna miec prolbemy z odswierzaniem, zostaje czesc manu z poprzedniego widoku, na poczatku zanikaja dzwonki, animacje, menu (przyciski) nie sa juz 3D tylko widac kontury, ..... az w koncu, po wlaczeniu wyswietlazc swieci/miga na bialo. Wyswietlaz jest 100% sprawny.
    Ja juz nie mam pomyslu co z nim jest nie tak, czytalem ze to moze byc brak customizacji, ale po flashu telefon wlazca sie normalnie. Sam juz nie wiem.
    Prossze o jakies pomysly jak rozwiazac ten problem, czy jest to wina flasha (oprogramowania) czy ukladu?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2551480
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    raczej szukał bym winnego na plycie juz teraz a nie w sofcie...

pozdrawiam elon.
  • REKLAMA
  • #3 2551547
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    Dadam jeszcze ze po wylaczeniu telefon nie wlacza sie normalnie, trzeba przetrzymac power, a nastepnie wcisnac delikatnie tak jak to powinno byc, lub wyciagnac baterie i wlazyc, wtedy jest ok. Wydaje mi sie ze kostka flasha (D2220) moze sprawiac taki problem, bo chyba nie power manager (N2600)?
    Chyba ze jeszcze cos innego? Z gory dziekuje za jakies sugestie.
  • REKLAMA
  • #4 2551675
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Bardzo możliwe, że kośc flasha. Na początek przegrzej ją porzadnie i sprawdź zachowanie telefonu.
  • REKLAMA
  • #5 2555114
    Loch_Ness
    Poziom 17  
    Wygrzalem wczoraj flasha, przeflashowalem i do dzisiaj jest ok. Wysypala sie co prawda czesc dzwonkow, tapet, gier, ale dziala stabilnie.
    Przy okazji mam pytnie czy obecnie rosnie tendencja do uzywania cyny bezolowiowej oraz klejenie ukladow? Nie koniecznie mam na mysli SE.
    Pozdrawiam
  • #6 2556163
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    @Loch_Ness, jeżeli wysypała się galeria i dzwonki, to musiałeś źle przeflashowac telefon. Miałem podobnie po wgraniu falasha do k700, tez nie było wszytskiego, ponowny flash zalatwił sprawę.
    Odnośnie cyny bezołowiowej, to jest coraz częściej stosowana. Czytałem gdzieś, że między innymi przez wzgląd na ochrone środowiska ... Nowsze nokie 3100 mają np. pa lutowane tym wynalazkiem. Pewnie niedługo będzie to standard ...
REKLAMA