logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE k500i – biały ekran po włączeniu, dźwięki działają, co sprawdzić?

Tyton2 30 Gru 2006 10:50 1125 6
REKLAMA
  • #1 3386094
    Tyton2
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam taki problem ze mam gdy włącze kOmórke ekran jest biały cały czas,wszystko działa dzwieki,głosnik no ogulnie wszystko działa tak jak powinno tylko jak mÓwie wyswietlacz przez cały czas jest biały.Jaka mogła by byc tego przyczyna??Soft czy moze wyswietlacz poszedł czy jeszcze moze cos innego.Prosze o pomoc....
  • REKLAMA
  • #2 3386125
    dudi-7
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    A czy wszystkie inne funkcje telfonu działają?Można z niego dzwonić itp.??Jeśli tak to na 90% wyświetlacz.Jednak spróbuj najpierw go przefleszować (troche tańsze niż wyświetlacz:) ).
  • REKLAMA
  • #3 3386161
    Tyton2
    Poziom 11  
    No działaja wszystkie funkcje.Ale raz manewrowałem na tym białym wyswietlaczu i doszłęm do muzyki to mi sie na chwile pojawił normalny wyswietlacz znaczy taki jaki powinnien wygladac, był ale jak wyszłem to juz był z powrotem białby wyswietlacz
  • REKLAMA
  • #4 3386188
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Rozbierz telefon i wtedy prawdopodobnie się dowiesz wszystkiego jak mówisz ze czasami zaskakuje to pewnie albo coś z konektorem (gniazdem ) Lcd lub Lcd do wymiany.
  • #5 3386413
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Czyszczenie taśmy i złącza LCD moze pomóc.
  • REKLAMA
  • #6 3560157
    Tyton2
    Poziom 11  
    Niestety nic niepomaga czyszczenie tasmy ani złacza.
  • #7 3560214
    piotras001
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam z pewnością poleciał lcd on tam na taśmie siedzi dlatego jak wciskałeś klawiaturą obudowa pracowała i czasmi sie obraz pojawił najlepszy sposób podstawic nowy i bedzie wiadomo o co chodzi
    Powodzenia

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Sony Ericsson K500i, w którym po włączeniu ekran pozostaje biały, mimo że dźwięki i inne funkcje działają poprawnie. Objawem jest sporadyczne pojawienie się prawidłowego obrazu na chwilę podczas nawigacji, co sugeruje problem z wyświetlaczem lub jego połączeniem. Zalecane jest przefleszowanie oprogramowania jako tańsza próba naprawy, jednak najczęściej przyczyną jest uszkodzony wyświetlacz LCD lub jego taśma/konektor. Czyszczenie taśmy i złącza LCD nie przyniosło efektu. Ostatecznym rozwiązaniem jest wymiana wyświetlacza na nowy, co powinno rozwiązać problem z białym ekranem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA