logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Echostar DSB-606 - brak kanałów Astry po aktualizacji listy programów

arteko 22 Kwi 2006 12:48 1759 7
REKLAMA
  • #1 2553886
    arteko
    Poziom 24  
    Ocena: 116
    Po zmianach, na nowo wgrywam programy i nie chce dopisać do listy programów Astry. Kiedyś go programowałem i Astra była.
    Ustawiłem LNB =2
    Wybrałem rodzaj przełącznika Disq 1..4
    Dla satelity Hotbird przypisałem 1, a dla Astry 2
    Sprawdziłem sygnał i mam zielone wskaźniki czyli przełącznik OK
    Wybrałem Tryb szukania sieć ( w instrukcji napisano: Parametr domyślny= tylko sieć Cyfrowy Posat ale takiej opcji nie ma)
    Zaznaczyłem pole szukanie kanałówi i OK.
    Przeszukuje Hotbirda a potem Astrę cały czas jest zielony wskaźnik i widać listę z nazwami programów, ale znalazł nowe programy na Hotbirdzie i pakiet jest natomiast na liście nie ma w ogóle Astry?
    Co mam zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 2554339
    chiko
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    witam
    nie bardzo wiem czy ci to pomoze ale spruj odpiac Disq i podlacz do tunka
    kazdy konwerter oddzielnie i wtedy przeszukaj satelite za ktora jest on odpowiedzialny
    powodzenia :D
  • REKLAMA
  • #3 2555024
    arteko
    Poziom 24  
    Właściwie to zrobiłem podobnie bo dla Hodbirda zaznaczyłem w trybie szukania BRAK a dla Astry w trybie szukania SIEĆ. Wtedy przeszukal tylko Astrę ale to nic nir zmieniło lista z Hodbirda pozostala a nowych stacji z Astry nie dopiał.
  • Pomocny post
    #4 2555072
    W_marko
    Poziom 19  
    Ocena: 53
    czy naciskałeś przycisk zmiany satelit na przodzie pilota
  • REKLAMA
  • #5 2557044
    arteko
    Poziom 24  
    Nie naciskałem, a powinienem? Jakie znaczenie ma ten przycisk?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2558102
    MieteX 2005
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    arteko napisał:
    Nie naciskałem, a powinienem? Jakie znaczenie ma ten przycisk?

Akurat nie mam tego tunera ale w niektórych modelach echostara dopiero wtedy możesz zobaczyć kanały z drugiego satelity.

Chociaż moim zdaniem kanały powinny być dołączone do Listy kanałów Wszystkie kanały
  • #7 2558214
    W_marko
    Poziom 19  
    Ocena: 53
    Nie zawsze naciśnij ten przycisk z anteną i tam będzie(powinno )astra
  • Pomocny post
    #8 2559754
    konradzki
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    zeby zobaczyc liste wszystkich kanalow w tym z astry musisz zmienic liste kanalow na wszystkie,
    nacisnij zielony przycisk na pilocie wybierz liste wszystkie zatwierdz ok

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku kanałów satelity Astra po aktualizacji listy programów w tunerze Echostar DSB-606. Użytkownik ustawił LNB na 2, wybrał przełącznik DiSEqC 1..4, przypisał Hotbird do pozycji 1, a Astrę do 2, oraz wybrał tryb szukania sieci, jednak tuner nie dopisał kanałów z Astry, mimo że sygnał jest poprawny. Wskazano, aby odłączyć przełącznik DiSEqC i podłączyć konwertery osobno, przeszukując każdą satelitę oddzielnie. Zasugerowano także użycie przycisku zmiany satelity na pilocie, który w niektórych modelach Echostara jest konieczny do wyświetlenia kanałów z drugiego satelity. Dodatkowo, aby zobaczyć wszystkie kanały, należy zmienić listę kanałów na "wszystkie" za pomocą zielonego przycisku na pilocie i zatwierdzić wybór. Te kroki mogą rozwiązać problem z brakiem kanałów Astry na liście programów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA