logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak całkowicie usunąć Bitdefender 8 po nieudanej deinstalacji?

Ficek007 22 Kwi 2006 17:02 9341 9
  • #1 2554669
    Ficek007
    Poziom 14  
    Jakiś miesiąc temu zainstalowałem program antywirusowy Bitdefender 8.
    Był zamieszczony w Komputer ekspert.

Kupiłem Pande Internet security 2006. Więć odinstalowałem BitDefendera tak mi się jednak wydawało. Zrobiłem to z panelu sterowania opcją odinstaluj. Wszystko przebiegło pomyslnie, poproszono mnie o restart i .....

Po włączeniu systemu widze w zasobniku systemowym ikone bitdefendera. Wyłączyłem go więć z usług i wyłączyłem autostart ( a przeciez po odinstalowaniu nie powinno go juz tam być). I nic katalogu z programem nie da sie usunąc a z zainstalowaniem Pandy też d...pa.

Panda daje komunikat o tym iz instnieje w systemie Bitdefender i należy go odinstalować.

Pomóżcie, dajcie może jakieś namiary na jakiś program który go (Bitdefendera) wyżre z systemu raz a skutecznie.

Programik MYUninstaler nic nie pomógł nie widzi iz jest Bitdefender zainstalowany. Myślę że cos w procesie odinstalowywania cos poszo nie tak
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• #2 2554695
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 2554863
    Ficek007
    Poziom 14  
    Niestety wywaliłem wszelkie klucze jakie mi znalazł i nic...Panda dalej prosi o odinstalowanie Bitdefendera:cry::cry::cry::cry::cry:
  • #4 2554888
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 670
    użyj adwanced uninstaler ,potem registry fix
    powinno wszystko zniknąć
    niegłupio też jest wyłączyć przywracanie systemy ,antyviry przeważnie sprawiają kłopoty przy deinstalacjii ,bo siedzą mocno w systemie ,ale tak musi być,taka ich natura- i nie są przeklęte
  • #5 2554981
    MasterTomster
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    cc cleaner jest tez pomocny (darmowy) + odkurzacz i jego moduły; jeden wyszukuje i kasuje porzucone pliki, drugi kasuje pliki które stawiają problemy przy normalnej próbie kasowania (delete force) . Oba programiki darmowe znajdziesz na dobreproramy albo pobieralnia.
  • #7 2555378
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    Może tak spróbuj
    1) Tryb awaryjny
    2) Usunac katalogi:
    C:/Program Files/ Bitdefender
    C:/Program Files/Common Files/ Bitdefender
    C:/Document And Settings/Aplication Data/ Bitdefender
    Gdzie Bitdefender to wszystko co Ci sie kojarzy z
    tym antywirem lub jego producentem. Mozesz rowniez
    po prostu wyszukac za pomoca systemowego 'Szukaj'
    wszystkiego co ma w nazwie Bitdefender etc. i usunac to.
    3) Przejrzec autostart systemu za pomoca START/URUCHOM
    MsConfig . Odznaczyc programy Bitdefender. To samo zrobic
    z serwisami systemowymi.
    4) Oczyscic rejestr za pomoca jakiegos czysciciela rejestru
    typu CCLeaner (free) lub RegSupreme (trial, ale polecam).
    5) Jak chcesz naprawde byc pewien ze nic juz nie pozostalo
    po Bitdefender to uzyj jeszcze Registry Crawler i w nim szukaj
    ciagow znakow scisle zwiazanych z Bitdefender
  • Pomocny post
    #8 2555404
    Radzious
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Zainstaluj jeszcze raz go a potem odinstajesz ale przed instalacia zamknij jego wszytkie procesy(tak zeby nie bylo w menegerze zadan bita) i wtedy powinno sie odinstalowac.
  • #9 2556395
    slawecki
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Polecam program "jv16 PowerTools". Ma opcję czyszczenia rejestru z nieaktualnych wpisów. Również w zakładce "Programy" pokazuje poszczególne części programu i daje możliwość ich usunięcia razem z wpisami w rejestrze. Podobnie działających programów jest więcej ale ten mi jakoś przypadł do gustu i co ważne nigdy się na nim nie zawiodłem gdy czyściłem rejestr (nigdy po tej operacji nie było kłopotu z działaniem systemu)
  • #10 2557203
    Ficek007
    Poziom 14  
    Chłopaki walcze już drugi dzień i koniec. ZWYCIĘSTWO. :D

Próbowałem Odkurzacza ale niestety......pomógł tylko oczyścic system

Potem ręcznie co trwało prawie 1 godzine oczyszczałem rejestr tez nic...

Następnie program C Cleaner, program jest super znalazł jeszcze po mnie błędne wpisy w rejestrze po Bitdefenderze ale też nie pomógł

Pomogła ponowna instalacja, zainstalowałem dziada i wywaliłem programem MY Uninstaler i Panda ruszyła..

Dzieki wszystkim za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył całkowitego usunięcia programu antywirusowego Bitdefender 8 po nieudanej deinstalacji, która pozostawiła aktywne procesy i wpisy w systemie, uniemożliwiając instalację innego antywirusa Panda Internet Security 2006. Zalecano ręczne czyszczenie rejestru systemowego za pomocą regedit oraz narzędzi do usuwania pozostałości po programach, takich jak Advanced Uninstaller, Your Uninstaller, CCleaner, Odkurzacz, Registry Crawler oraz jv16 PowerTools. Sugerowano także wyłączenie przywracania systemu i usunięcie katalogów Bitdefendera w trybie awaryjnym, a także kontrolę autostartu i usług systemowych przez msconfig. Ostatecznie skuteczne okazało się ponowne zainstalowanie Bitdefendera, a następnie jego odinstalowanie za pomocą programu My Uninstaller, co pozwoliło na poprawną instalację Pandy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA