logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips FW 650C - wieża przełącza się w stan czuwania po włączeniu

jot-kao2 22 Kwi 2006 22:10 1632 5
REKLAMA
  • #1 2555596
    jot-kao2
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam wieżę philips FW 650 C no i oczywiście problem.Otóż po jej włączeniu z funkcji stand-by po kilku sekundach przełącza się z powrotem w stan czuwania.Może ktoś miał też podobny objaw i wie jak usunąć tę usterkę?Bo ja nie mogę sobie w żaden sposób poradzić.
    Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 2555860
    ARASOBOLEK
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witaj

Jak długo trwa jej właczenie?
    Czy np. gdy przewijasz kasete to tez samoistnie sie wyłaczy czy może gdy jest brak syg.

Podaj wszystko co wiesz zebśmy jak najszybciej odkryli i uleczyli Twój sprzęt :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2556752
    D1C1
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Witam. Masz zimne luty w zasilaczu.
  • REKLAMA
  • #4 2557268
    jot-kao2
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Wieża pozostaje w stanie włączonym przez najwyżej 2-3 sekundy po czym ponownie przechodzi w czuwanie niezależnie czy był włączony tuner,cd czy magnetofon.Problem zimnych lutów w zasilaczu odpada,gdyż był to pierwszy blok który sprawdziłem,aby zlokalizować usterkę.
  • REKLAMA
  • #5 2557528
    ARASOBOLEK
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam

Jeśli z pewnością prześledziłeś cały zasilacz i jesteś pewny że jest on wpożąku to ja bym na Twoim miejscu dla pewności odłączył wszystkie odbiorniki z taśmy czli deck cd i tuner I wtedy moża by było wykluczyć wine innych układów. Bedziesz miał pewność że jest to wina płyty głownej.

Pozdrawiam
  • #6 3264251
    dj_pielgrzym
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    A ja tak z całkiem innej beczki..

Może ktoś mi podać jaki to model pilota do tej wiezy? Bo moj zaginął a nieoryginalne piloty to lipa ....
REKLAMA