logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić zasilanie slotu karty w tunerze Philips DSX 6010?

limp 23 Kwi 2006 22:17 1425 6
REKLAMA
  • #1 2558895
    limp
    Poziom 11  
    Witajcie jestem nowy jak chodzi o edukowanie tunerow i mam problem z Philipsem 6010 a mianowicie. Edukacyjnie chce zobaczyc co mozna wyciagnac z tego tunera a tu lipa . Mam wszystko co potrzeba tzn. tuner , programator i karte Fun 6 i kabelki. Za chiny ludowe nie chce mi to ruszyc - tzn . po wgraniu softu w tuner i na karte soft sie wgrywa widze tuner dziala lecz po wybraniu jakiegos kanalu czarno jak u murzyna pod koszula nawet od kumpla zapozyczylem sie seasona i tez lipa :( tunerek jest po Wizji i podobno 1 na 10 musi miec przerobione zasilanie . U mnie chyba to jest problemem. Patrzylem po postach i wszedzie pisza ze na www.6010.prv.pl jest opis jak to zrobic wiec wchodze i po raz 2 lipa www nie istnieje ;( pomocy!!! jasli potrzebujecie jakich [/code]
  • REKLAMA
  • #2 2559023
    brzuch0
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Przy dzisiejszym oprogramowaniu (6.26) nie potrzebna jest nawet karta do tunera nawet na kanały kodowane . Coś musisz robić nie tak przy programowaniu (zła lisa np bez kluczy ) . A co wgrywasz do tunera jaki soft ? Na kanałach fta też jest czarno ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2559248
    limp
    Poziom 11  
    Dziękuje za rady jutro się za to zabiorę jestem w tym nowy tak ze prosze o wyrozumiałość. Aha nio i na kanałach FTA też mam czarno :( jesli moze cie podeślijcie na maila jakiś komplet tazn chodzi mi o wsady do karty Fun 6 , soft do tunera oraz liste kanałów bo moze wgrywam rzeczy które z sobą nie współpracują . Jak mówie jestem nowy więc tłumaczciej jak naj prościej . Dzzięki za sybką odpowiedź pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

aha soft wrzucam Krasnala 6.22 i jeszcze jedno pytanko drobne skąd mam wiedzieć czy lista nakałów ma klucze czy nie ?? pozdro
  • REKLAMA
  • #5 2560988
    Lidzia
    Poziom 28  
    Ocena: 36
    Czemu taki stary taki wrzuć DSX6010_6.26KTM a na tej stronie masz wszystko nawet wsady do funki http://expoint.dvhk.pl/6010.html tylko liste jakąś sobie wgraj po zmianach

pozd.
  • #6 2564831
    limp
    Poziom 11  
    Dzięki wielkie jak narazie udało mi się wgrac nowy soft i liste kanalów FTA jest ale to narazie wszystko :( szukam wsadów do fun 6 nie kręconej na funrari jak macie namiary to podaślijta linka Pozdro.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy tunera Philips DSX 6010, który po wgraniu oprogramowania i softu na kartę Fun 6 nie wyświetla obrazu na kanałach, zarówno kodowanych, jak i FTA. Użytkownik podejrzewa konieczność przeróbki zasilania slotu karty, co jest znane jako częsty problem w tym modelu. W dyskusji podkreślono, że przy najnowszym oprogramowaniu (wersja 6.26) przeróbka zasilania nie jest konieczna, a problem może wynikać z nieprawidłowego wgrywania softu lub listy kanałów (np. lista bez kluczy). Zalecane jest użycie aktualnego softu DSX6010_6.26KTM oraz odpowiednich wsadów do karty Fun 6, które można znaleźć na stronach takich jak expoint.dvhk.pl czy laki.dvhk.pl. Wgrywanie listy kanałów powinno odbywać się aplikatorem, a komplet wsadów i softu musi być kompatybilny. Podano również link do wsadów do karty Fun 6. Wskazano, że brak obrazu na kanałach FTA również wskazuje na problem z softem lub listą kanałów, a niekoniecznie zasilaniem slotu karty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA