logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdobyć płytę CD z mapami GPS do Citroena Picasso 2002?

procekkk 24 Kwi 2006 02:43 2095 7
REKLAMA
  • #1 2559392
    procekkk
    Poziom 24  
    Ocena: 141
    Witam

Poszukuje plyty CD z nawigacja GPS do Citroena Picasso. Mam auto sprowadzone z niemiec ale w czytniku (w bagazniku) nie bylo zadnej plyty. W menu odnosnie nawigacji pierwsza i ostatnia = trzecia pozycja sa nieaktywne.
    Nie wiecie czy jest mozliwosc wgrania mapy do systemu nawigacji na jakas wbudowana pamiec (gdzies o czyms takim czytalem)?
    Gdzie moge dostac taka plyte za w miare male pieniadze. Moze ktos z Was ma taka plyte?

P.S. Dostalem "Nawigator.Mapa.Cyfrowa.Polski" ale nie wiem jak jej uzyc, ma ona mozliwosc wysylania mapy przez porty COM do nawigacji GPS ale nie wiem jak to mozna zrobic, gdzie to podlaczyc.

Pozdr. Procekkk
  • REKLAMA
  • #2 2565706
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    procekkk napisał:
    P.S. Dostalem "Nawigator.Mapa.Cyfrowa.Polski" ale nie wiem jak jej uzyc, ma ona mozliwosc wysylania mapy przez porty COM do nawigacji GPS ale nie wiem jak to mozna zrobic, gdzie to podlaczyc.
    Działa tylko z odbiornikami mapowymi firmy Garmin (TYLKO I WYŁĄCZNIE).
  • REKLAMA
  • #3 2566229
    zi.ko
    Poziom 26  
    Ocena: 335
    W Cytrynie ekran masz kolorowy czy monochromatyczny
  • #4 2569014
    procekkk
    Poziom 24  
    zi.ko: Ekran mam czarno-zielony czyli mono.
    elektryk: a wiesz z jakiego zrodla przypuszczalnie mozna zassac mape to tej Cytryny ?

Pozdr. Procekkk
    I dziekuje za wszelka pomoc
  • #5 2569768
    zi.ko
    Poziom 26  
    Niestety wiele osób czeka na mapy Polski do tych nawigacji ale jak na razie nikt o nich nie slyszal. Jest natomiast nieoficjalna mapa do wersji kolorowej, co prawda okrojona ale jest.
  • REKLAMA
  • #6 2587896
    procekkk
    Poziom 24  
    zi.ko: Wiesz moze gdzie mozna ja dostac/kupic?

Pozdr. Procekkk
  • #7 2589169
    zi.ko
    Poziom 26  
    Uruchamiałem ją u jednego gościa. Podobno przerobiona z renówki.
  • REKLAMA
  • #8 2709952
    lev3
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    elektryk napisał:
    procekkk napisał:
    Działa tylko z odbiornikami mapowymi firmy Garmin (TYLKO I WYŁĄCZNIE).

Witam mam odbiornik nawigacji GARMIN c330 bez slotu na karte i mam taki problem jakim programem moge wgrać mape polski do tego urządzenia i jaka ma to być mapa .Za pomoc dziękuje

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano płyty CD z mapami GPS do Citroena Picasso z 2002 roku, sprowadzonego z Niemiec, gdzie w czytniku nie było oryginalnej płyty nawigacyjnej. System nawigacji posiadał monochromatyczny, czarno-zielony ekran, a nieaktywne pozycje w menu wskazywały na brak załadowanych map. Pojawiły się pytania o możliwość wgrania map do wbudowanej pamięci nawigacji oraz o dostępność płyt z mapami w przystępnej cenie. W dyskusji podkreślono, że oryginalne mapy działają wyłącznie z odbiornikami Garmin, a dla Citroena Picasso z monochromatycznym ekranem brak jest oficjalnych map Polski. Istnieje nieoficjalna, okrojona mapa dla wersji kolorowej systemu, podobno przerobiona z Renault. Użytkownik posiadał program "Nawigator.Mapa.Cyfrowa.Polski" umożliwiający przesyłanie map przez porty COM, jednak nie znał sposobu podłączenia do nawigacji. Wątek poruszył również problem wgrywania map do odbiornika Garmin c330 bez slotu na kartę, pytając o odpowiednie oprogramowanie i mapy Polski.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA