Warto zmienic monitor CRT z 17 plaski na 21 polaski?
Te 21 sa bardzo tanie, troche to dziwne.
jakiego polecacie?
Te 21 sa bardzo tanie, troche to dziwne.
jakiego polecacie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamknmp napisał:Czas naLCD ! bo nie promieniuje mało prądu ciągnie, mało miejsca zajmuje... jeżeli długo pracujesz przy ekranie to czas wymienić na LCD a nie myśleć o CRTJeżeli nie jesteś grafikiem to po co ładować sobie na biurko taki mebel...
pozdr KN
knmp napisał:obojętnie jakby nieporownywać, to CRT ma większy pobór prądu niz odpowiadajacy mu LCD![]()
Wszytkie CRT 21" widzę jak narazie z mocą rzedu 130-140 W.
0__0 jakie monitory 21" mają pobór ponizej 60 W ??? ... to nie jest aluzja tylko pytanie z ciekawości bo ja takiego jeszcze nie widziałem![]()
pozdr KN
knmp napisał:60W a 140 W to wciąż dla mnie roznica![]()
Gdy kupujemy auto to patrzymy że jedno pali 6 litrów a drugi 9 litrów, niby nic ale w skali roku a nawet miesiąca to widać
Ale i tak te rozwazania niczego nie rozwiązują jak ktos chce mebel to można czemu nie![]()
pozdr KN
grucha.m napisał:Nie warto inwestować, hmm... A cóż to za inwestycję ma Kolega na myśli? Pomijając już to, co do tej pory dobrego powiedziano o CRT, za 3-4 stówy można kupić w idealnym stanie 21", płaski (na Trynitronie lub Diamondtronie) dobrej klasy i firmy monitor. Za tej wielkości (ok. 19-20") i jako taki (raczej marny) LCD trzeba wybulić 3x tyle i będzie się nadawał do podziwiania jego wyglądu - ładne są, to trzeba przyznać - i przeglądania www. Tylko jak długo i z iloma martwymi pikselami pod koniec? Czy nawet na te parę lat, bo tyle swobodnie pochodzi dobra i za grosze kupiona używka CRT, nie warto "zainwestować" i ewentualnie później kupić jakiegoś LCD-ka, ale już w innej, dopracowanej technologii, że o cenie nie wspomnęMoim zdaniem nie warto iwestować w minitory CRT, no chyba że poterzebujesz aby kolory były idealnie odwzorowywane. Polecam LCD.