logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć prędkościomierz Laguna I po zmianie skrzyni na JC5?

artus99 25 Kwi 2006 09:56 3691 4
REKLAMA
  • #1 2563046
    artus99
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Po wymianie /przez poprzedniego właściciela/ skrzyni a automatu na JC5 nie mam wskazań prędkościomierza. Otwór w skrzyni jest zaślepiony. Czy ma ktoś doświadczenie w wykorzystaniu impulsów z ABS do prędkościomierza i ew. jaki licznik z LagunyI phII zastosować. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3011085
    wozniak.j
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    Ja mam Lagunę 1995 ze skrzynią JC5. Tablica zegarów marki Jaeger bez żadnych wyswietlaczy ciekłokrystalicznych. Prędkościomierz jest napędzany linką wychodzącą ze skrzyni biegów. Być może w tamtej skrzyni(automat) był jakiś ipmulsator z którego brał sygnał prędkościomierz
  • REKLAMA
  • #3 3011508
    artus99
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Cały problem w tym , że u mnie też z automatu musiała być linka /bo fizycznie jest/ tylko widocznie skrzynie JC5 są różne , bo u mnie jest zaślepiony otwór do linki tylko od dołu skrzyni wystają jakieś kable /podwójny albo potrójny zakończone złączem/
  • REKLAMA
  • #4 3011882
    mateo027
    Poziom 26  
    Ocena: 154
    masz dwa wyjscia, albo zamienic impulstator ze skryni na slimak linki, albo zakombinowac tablice z predkosciomierzem elektronicznym i podlaczyc, mozesz wziac nawet taka z komputerem i podlaczyc do ecu to bedziesz mial komp pokladowy z synteza. moze by ph I i ph II tez wspolpracuja z impulsatorem.
  • #5 3016272
    wozniak.j
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    Te kable od dolu to prawdopodobnie wsteczny. Co do porady kolegi mateo027 to myślę ze najtaniej będzie kupić ślimak do skrzyni. Jeszcze odnośnie tych kabli weź miernik wrzuć wsteczny i pomierz przejście,powinno być zwarcie.
REKLAMA