logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać skasowane zdjęcia z karty XD-Picture Card?

jbkp 27 Kwi 2006 20:40 1795 10
REKLAMA
  • #1 2568503
    jbkp
    Poziom 11  
    Pilnie poszukuje informacji w jaki sposób odzyskac skasowane zdjecia z karty XD-Picture Card ,przypadkowo skasowały sie zdjecia z wesela no i mam big problem :cry:
  • REKLAMA
  • #2 2569130
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Slabo poszukujesz. Na razie to chcesz wyreczyc sie w tym szukaniu forumowiczom. "Odzyskiwanie" w wyszukiwarke i masz czytania na 3 godziny.
  • REKLAMA
  • #3 2569675
    jbkp
    Poziom 11  
    wczesniej najpierw zanim zadalem pytanie na forum to prubowalem sam znalesc rozwiazanie uzywalem programow takich jak Easy Recover 6.1,Recover4all-Professional,Zero Assumption Recovery,PC Inspector File Recovery oraz czytnika do XD-picture card ale moje proby nie przyniosly zadnych rezultatow.
    P.s.a ty Platon nabiles kolejnego bezsensownego posta:D

Moderowany przez TONI_2003:

Natomiast kolega zachowuje się nieregulaminowo !
    Wszelkie uwagi proszę kierować na PW inaczej post wyląduje w koszu !!

• REKLAMA
  • #4 2570464
    bubu321
    Poziom 24  
    Ocena: 11
    jesli ta karta jest widziana pod windowsem to spróbuj programu winHex z "odpowiednią" opcja uzytkownika.
    lub tez włóz tę karte do interfejsu CF-IDE.
    p.s. nie znam tej karty mam nadzieje że to coś z flashy.
    winhex ładnie odzyskuje pliki po takich problemach.
    Załączniki:
    • Jak odzyskać skasowane zdjęcia z karty XD-Picture Card? CF-disk512.gif (177.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2571198
    -=[OLO]=-
    Poziom 24  
    Ocena: 129
    jbkp napisał:
    wczesniej najpierw zanim zadalem pytanie na forum to prubowalem sam znalesc rozwiazanie uzywalem programow takich jak Easy Recover 6.1,Recover4all-Professional,Zero Assumption Recovery,PC Inspector File Recovery oraz czytnika do XD-picture card ale moje proby nie przyniosly zadnych rezultatow.
    P.s.a ty Platon nabiles kolejnego bezsensownego posta:D

Nie przyniosły rezultatów bo te programy są do odzyskiwania danych a nie zdjęć. Musisz poszukać programu specjalnego do odzyskiwania zdjęć. Jest gdzieś o tym na forum, musisz poszukać program nazywa się Digital Image Recovery czy coś podobnego i z mojej karty SD odzyskał zdjęcia bez problemu.
  • REKLAMA
  • #6 2572185
    jbkp
    Poziom 11  
    A wiec tak prubowałem odzyskac fotki zapomoca Digital Image Recovery ale niestety nic z tegfo nie wyszło :( , postanowiłem pujsc za rada kolegi bubu321 i zastosowac WinHex mam zainstalowa pełna wersje WinHex 12.85 SR-8 no ale niezabardzo wiem jak sie poruszac w tym programie tzn. jak go skonfigurowac aby uzyskac jak najlepszy efekt :(

Moderowany przez jankolo:

Proszę poświęcać więcej uwagi na pisanie postów

• #7 2572331
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Poszukaj programu Digital Image Recovery, powinien pomóc.
  • #8 2572373
    jbkp
    Poziom 11  
    LEM napisał:
    Poszukaj programu Digital Image Recovery, powinien pomóc.
    uzywalem tego sofciku i nic niepomogło :(

Spoxik jankolo
  • #9 2572403
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    Nie wiem, ale na miejsu jankolo w tej chwili za niedostosowanie się do regulaminu forum i za pisanie tematów nic nie wnoszących do tematu dałbym blokade pisania na 2 tygodnie. Będziesz miał wówczas wystarczająco czasu na uważne przestudiowanie regulaminu.

Wracając do sprawy właśnie przetestowałem wspomniany program. Zrobiłem format karty CF 256MB w aparacie, po czym poddałem ją obróbce tym właśnie programem. Wszystkie zdjęcia zostały odzyskane z tej karty bez najmniejszego problemu.

Cytat:
    uzywalem tego sofciku i nic niepomogło

Obawiam się, że po tylu eksperymentach z niewłaściwymi programami tych zdjęć już niestety nie odzyskasz. Jednak powodzenia Ci życzę.

P.S.
    Własnie przeprowadziłem drugi podobny eksperyment na innym aparacie (FujiFilm FinePix S3000), który używa kart XD. Efekt eksperymentu jest taki sam jak poprzedbnio - wszystkie zdjęcia odzyskane.
  • #10 2572455
    jbkp
    Poziom 11  
    No nic innego mi nie pozostaje jak wysłać kartę do profesjonalistów,niech oni tym sie zajmą,pakuje kartę i jutro wysyłka:)
    Big Thx dla tych którzy starali sie w jakiś sposób pomóc

Temat można zamknąć
  • #11 2572790
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3818
    :arrow: ... to dlaczego go nie zamknąłeś kolego jbkp :?:
    :arrow: ZAMKNIJ MNIE Jak odzyskać skasowane zdjęcia z karty XD-Picture Card?
    Już możesz to zrobić sam :D ba nawet powinieneś to zrobić sam :!:
    Przypominam Byś nie stosował takiej formy opisu jak to zrobiłeś w ostatnim zdaniu !

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na odzyskanie skasowanych zdjęć z karty XD-Picture Card po przypadkowym usunięciu fotografii z wesela. Próby samodzielnego odzyskania danych przy użyciu programów Easy Recover 6.1, Recover4all-Professional, Zero Assumption Recovery, PC Inspector File Recovery oraz Digital Image Recovery nie przyniosły rezultatów. Zalecano użycie programu WinHex (wersja 12.85 SR-8) z odpowiednią konfiguracją, który jest skuteczny w odzyskiwaniu plików z pamięci flash, a także podłączenie karty przez interfejs CF-IDE. Digital Image Recovery jest polecany do odzyskiwania zdjęć z kart SD, jednak w tym przypadku nie pomógł. Eksperymenty z formatowaniem i odzyskiwaniem zdjęć na kartach CF i XD wykazały, że program Digital Image Recovery potrafi skutecznie odzyskać zdjęcia, ale po wielu nieudanych próbach i eksperymentach z różnymi programami, szanse na odzyskanie zdjęć z tej konkretnej karty są niskie. Ostatecznie zdecydowano się na wysłanie karty do profesjonalnej firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA