logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX-W32D2F – jasny pasek u góry ekranu, połowa obrazu bez odchylania V

andwan 01 Maj 2006 12:45 1540 2
REKLAMA
  • #1 2579985
    andwan
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam!

Odbiornik w swoim żywocie poraz pierwszy uległ uszkodzeniu a polega ono na tym że przez ileś dni występował na całej szerokości górnej części ekranu jasny pasek ok.2cm a w tej chwili odchylanie V jest poprawne dokładnie od połowy w dól ekranu.Jest to model 100Hz panorama.Za odchylanie w tym modelu odpowiada układ typu TDA 8350Q.Pierwotnie sprawdziłem napięcia zasilania pod względem wielkości oraz składowej zmiennej wydaje się być ok.Potem wymieniłem ELKI występujące przy układzie odchylania i TDA 8350Q/nowy/dalej jest dokładnie tak samo.Na dokładkę nigdzie nie mogę doczytać się typu
    chasis tego modelu więc i o poszukiwaniu schematu trudno mówić.Proszę o jakiekolwiek porady i sugestie na w/w temat.

Andrzej
  • REKLAMA
  • #2 2580046
    zuhrtvavisat
    Poziom 24  
    Ocena: 9
    Witam, chassis Euro3HW. Sprawdź pod kątem zimnych lutów, a także pamięć, być może odpali na czystej, następnie regulacje w trybie serwisowym.

Dodano po 7 [minuty]:

tryb serwisowy
    1. Set BASS to maximum and TREBLE to minimum position.
    2. Press and hold REVEAL button on RC and at the same time press VOL - on front control.
    3. This will place appliance into SERVICE mode.
  • #3 2901766
    andwan
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam!

Po wymianie kostki pamięci oraz rugulacje w trybie serwisowym doprowadziły TV do całkowitej sprawności.
    Dzięki za pomoc.
    Temat zakończony.

Andrzej
REKLAMA